Kvindernes Internationale Kampdag i FOA

Forbundshuset slår dørene op, og inviterer alle til 8. marts-arrangement, som blandt andet giver et skarpt indblik i, hvordan fortidens kvindesyn stadig i dag sætter et negativt aftryk på kvindernes lønsedler.

Manden er familiens hovedforsøger og skal have et forsørgertillæg. Hvad kvinden tjener, hvis hun også arbejder, er en biindtægt. Familiens lommepenge. Sådan lød i grove træk den logik, der herskede for mere end 50 år siden, da offentligt ansattes løn skulle indplaceres på forskellige løntrin ved indførslen af den såkaldte Tjenestemandsreform i 1969. Og sådan lyder en af hovedkonklusionerne fra ph. d. og historiker Astrid Elkjær Sørensen, der forsker i ligestilling.

På Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts fortæller hun om sit forskningsprojekt for Ligelønsalliancen – herunder FOA, der kræver et opgør med Tjenestemandsreformens negative konsekvenser for kvinders løn anno 2020. Det sker i FOAs forbundshus i København, hvor alle er velkomne til at deltage.

Mød også direktør for KVINFO Henriette Laursen, som vil fortælle om organisationens arbejde og kommende indsatser, efter den har fået tilført en ekstra bevilling med Finansloven 2020. 

Velkomsttalen holdes af formand for Kost- og Servicesektoren, Pia Heidi Nielsen, der også vil sætte gang i den ligestillingsdebat, der vil foregå ind i mellem de fællessange og arbejdersange, som Nina og Niklas Schneidermann (guitarist og sangskriver i Magtens Korridorer) fører gæsterne igennem.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Program fra kl. 13.30 - 17.00

  • Dørene åbnes
  • Velkommen ved Pia Heidi Nielsen
  • Foredrag ved Astrid Elkjær Sørensen, ph.d. fortæller om sit forskningsprojekt om Tjenestemandsreformen for Ligelønsalliancen og om kvindernes løn i dag er lav som følge af, at man for mere end et halvt århundrede siden anså kvindens løn for at være en biindtægt til mandens.
  • Pause med kaffe/vand/øl og lidt mundgodt
  • Direktør Henriette Laursen fra KVINFO fortæller om KVINFOs arbejde og kommende indsats.
  • Små fagpolitiske debatter og fællessang ved Nina og Niklas Schneidermann.
  • Tak for i dag