Husk at stemme til afstemningen om de nye overenskomster
Husk at stemme! Fra på mandag er afstemningen om de nye overenskomster åben.
Foto: Jørgen True

OK15: Så er det snart din tur

Fra på mandag kan du stemme om de nye overenskomster. Dermed er det op til dig og dine kollegaer, om de bliver vedtaget.

Alle FOAs overenskomster i kommunerne og regionerne er i hus.

Hovedbestyrelsen anbefalede forligene på et ekstraordinært møde i søndags. Nu er det så op til medlemmerne at vende tomlen op eller ned.

Derfor kan du fra mandag den 23. marts og frem til 15. april stemme om de nye overenskomster. Bliver de vedtaget, træder de i kraft med tilbagevirkende kraft fra 1. april og løber tre år frem.

Online afstemning
Alle stemmeberettigede FOA-medlemmer modtager fra på mandag en personlig vejledning og et direkte link til afstemningen.

De fleste modtager dette elektronisk i form af e-mail eller mms, hvis FOA har dine oplysninger. Er du i tvivl om, hvorvidt dine oplysninger er korrekte i FOAs system, så find din NemID frem og tjek og ret her.

Medlemmer, som FOA hverken har mailadresse eller mobilnummer på, modtager en vejledning pr. post.

Hvad er op og ned?
Med mindre man har siddet med om de runde forhandlingsborde, kan det være svært at vide, hvad der er op og ned i de nye overenskomster.

Men som ved ethvert andet demokratisk valg, er det naturligvis vigtigt at være klædt på til afstemningen.

Derfor har FOA udarbejdet tekstmateriale, hvor du kan læse dig klog på, hvad overenskomsterne præcist kommer til at betyde for dig.

Find det påOK15 temasiden