Silhuetter af en kvinde og et barn i en solnedgang ved vandet
Efter en afslappet ferie, kan det være vanskeligt at omstille sig til arbejdet igen. Men en ferie kan også skabe fornyet arbejdsglæde.
Foto: Colorbox

Tilbage på job: Tag ferieglæden med

Start hver morgen med at glæde dig til en ny arbejdsdag. For godt til at være sandt? Her får du seks tips til at bringe ferieglæden med dig på arbejde.

Opdateret 9. august 2013.

Tanken om at skulle tilbage på arbejde efter en god ferie med tæerne i strandkanten, gode bøger eller lange sommeraftener, kan måske være hård.

Arlette Bentzen fra konsulentfirmaet "Arbejdsglæde nu" giver her gode råd til, hvordan din ferietid kan give dig ny og forbedret arbejdsglæde.

1. Hyg dig! Fortæl dine kollegaer om din ferie, og spørg interesseret ind til deres.

2. Etabler en ny, god vane – og gør det inden for den første uge, så du undgår at ryge ind i den gamle rytme igen. Mind eksempelvis dig selv på at rose dine kolleger.

3. Start med de arbejdsopgaver, der er mindst komplekse. På den måde oplever du at være i gang igen, og få noget for hånden.

Behold arbejdsglæden

Det kræver en indsats at skabe glade dage på jobbet.

Arlette Bentzen understreger, at det er muligt at gøre noget ved en skrantende arbejdsglæde, og at det er vigtigt, at holde fast i de gode vaner.

1. Skab resultater. Se dig om, og mind dig selv om, hvorfor det har gjort en forskel, at du har været på arbejde.

2. Hyld de gode relationer! Få sagt ordentligt godmorgen, send et smil på gangen og giv en hjælpende hånd.

3. Bed om hjælp. Det gør din kollega betydningsfuld og skaber et godt samarbejde.