FOA’er storforbruger efterlønnen

I flere af FOAs faggrupper går op mod 80 procent af dem, der kan, på efterløn.

Efterlønnen bruges flittigt af de medlemmer af FOAs a-kasse, der har mulighed for at anvende ordningen.

Det viser en opgørelse fra FOAs analyseafdeling over, hvor stor en del af medlemmerne på 60 år og derover, der var på efterløn i november sidste år.

I faggrupper som pædagogmedhjælpere, køkken- og rengøringsansatte, hjemmehjælpere og dagplejere er 70-80 procent af de berettigede på efterløn.

Flest sygehjælpere

Størst er andelen hos pædagogmedhjælperne, hvor lidt over 80 procent benytter ordningen. På andenpladsen ligger køkken- og rengøringsansatte med knap 78 procent.

Den FOA-faggruppe, der har flest personer på efterløn, er sygehjælperne, hvor knap 2.500 gjorde brug af deres ret i november sidste år. Det svarede til 68 procent af de sygehjælpere, der kunne gå på efterløn.

I alt er 67,9 procent af de a-kassemedlemmer i FOA, der har ret til at bruge ordningen, på efterløn.

"Nihalet kat over kvindefag"

”Tallene viser, at der er behov for efterlønnen, og at den bruges i stor udstrækning af kvindefag inden for det offentlige, der også typisk er lavtlønnede,” siger FOAs formand Dennis Kristensen til foa.dk.

”Det er med andre ord den lavtlønnede kvinde inden for velfærd og service, som statsministeren nu svinger den nihalede over. Det er pokker til måde at takke kvinderne for at have knoklet et langt liv i den offentlige sektor,” siger han.

» Se en opgørelse over, hvor mange, der er på efterløn i de FOA-faggrupper, der har flest efterlønnere.