Dagplejens dag: Store fester for små størrelser

Vinderne af de bedste ideer og arrangementer på dagplejens Dag 2007 blev i dag kåret på dagplejernes landskonference.

1. præmie: Dagplejen i Valby, Vesterbro og Kongens Enghave

Årets 1. præmie gik til dagplejen i Valby, som holdt et brag af en fest i Vigerslevparken. Dagplejen havde ved arrangementet brugt alle seks temaer i læreplanerne og inddraget mange aktører til årets arrangement. Både tandlægerne, biblioteket og mange andre var til stede med en stand ved den store fest, hvor mere end 400 dagplejere, børn, forældre, bedsteforældre og søskende deltog.

2. præmie: Dagplejen i Rødovre

Årets 2. præmie gik til dagplejen i Rødovre. Med temaet ”Vi er i dagpleje – hvor er mor og far?” var børn og dagplejere trukket i arbejdstøjet til årets arrangement. Udklædt som tømrer, murere og politibetjente havde både børn og voksne en skøn dag i dagplejen i Rødovre.

3. præmie: Dagplejen på Langeland

Årets 3. præmie gik til dagplejen på Langeland, hvor børn og voksne under overskriften ”Forår” gik i optog klædt ud som sommerfugle, mariehøner og blomster. Dagplejen på Langeland har brugt lang tid på at lave kostymer, pynte barnevogne og skrive sange til dagplejens dag, der også blev flot besøgt af den lokale presse.

Ekstra præmie: Dagplejen i Janderup

Årets ene ekstra præmie gik til dagplejen i Janderup ved Varde, der brugte læreplanens tema om natur og fænomener. Børn og voksne var på bondegårdsbesøg, hvor børnene fik lov til at røre ved, lugte til og lege med gårdens dyr.

Ekstra præmie: Dagplejen i Ikast

Årets anden ekstra præmie gik til dagplejen i Ikast, som holdt dagplejedag på landet. Dagplejen havde via landboforeningen fået kontakt til en gård, hvor de kunne være med i driften på dagplejens dag. Landboforeningen havde sponsoreret busturen til gården, hvor børnene kunne klappe dyr og sidde på landbrugsmaskiner. Et års forberedelse sluttede af med en udstilling på rådhuset.