Medistance konkurs

Konkurs nr. 59 i ældreplejen rammer Svendborg

29/9-2021 kl.13 blev FOA Sydfyn orienteret om at fritvalgsleverandør af personlig og praktisk hjælp i Svendborg Kommune, Medistance Aps, ville erklære sig konkurs samme dag.

Kl. 15 ville alle medarbejdere blive sendt hjem og Svendborg kommune skulle overtage 14 svært plejekrævende borgere.

15 medlemmer ville ikke få løn den kommende dag.

Både FOA Sydfyn og PenSam handlede hurtigt og nu pågår et stort arbejde med at gennemgå lønnen for alle medlemmer hos Medistance, så vi hurtigst muligt kan sende et krav til konkursboet og Lønmodtagernes Garantifond.

Medistance udtaler til Fyns Amts Avis at rettidig omhu afgjorde tidspunktet.
Som Sektorformand for de ramte medlemmer har jeg enormt svært ved at se det rettidige, når vi nu kan se at likviditeten var knap allerede 1/9 hvor virksomheden undlod at betale pension.

Konsekvensen for dig, der ikke var ansat i Medistance kan være at hvis du har et igangværende løntjek vil du kunne opleve at få besked om at din sag er lagt til side et øjeblik, da en konkurssag arbejder med korte og urokkelige frister.

I det hele taget har sundhed- og servicesektoren drøntravlt, ligesom I har det på arbejdspladserne. Vi kan tydeligt mærke hvor pressede I er for det reflekterer direkte ind på sager om sygdom, fejl i løn og vagtplan og opsigelser.

Ingen er længere i tvivl om at særligt ældreplejen er presset i bund, og de skal drastiske løsninger til, vi har tillid til at løsningen findes i det lange seje træk, og imens står vi både foran, bag ved og ved siden af jer, for det er nemlig fællesskabet der gør os stærke.