Sandra Jensen har endnu ikke fået et job, men efter et forløb i FOA Social- og Sundhedsafdelingens a-kasse har hun fået nye værktøjer til sin jobsøgning.
Foto: Mark Knudsen/Monsun

Fik hjælp til CV og ansøgning

En særlig pulje skal hjælpe ledige social- og sundhedshjælpere over 50 år i arbejde.

Sidste år blev FOA Social- og Sundhedsafdelingens a-kasse udvalgt som en af de a-kasser, der fik penge fra Staten til  et forløb, der skal hjælpe ledige over 50 år i arbejde.

Forløbet, der er tilrettelagt i samarbejde med AOF og målrettet social- og sundhedshjælpere, fortsætter i 2018, og næste forløb går i gang i slutningen af februar.

Deltagerne får først et kursus af en uges varighed i a-kassens lokaler på Godthåbsvej og derefter fire individuelle samtaler med uddannet coach.

Evalueringerne af de forløb, der har fundet sted i 2017, viser, at det har betydet meget for deltagerne, at de under kurset har været sammen med andre ledige i samme situation. Men også de personlige samtaler og undervisning og sparring i forbindelse med jobsøgning fremhæves af deltagerne.

Bliver hurtigt træt

En af dem er Sandra Jensen.

Et nyt job er endnu ikke i hus, men hun er optimistisk, selvom hun har haft nok at slås med, siden hun i 2013 blev kørt ned af en varevogn og fik en kraftig hjernerystelse, der stadig påvirker hendes arbejdsevne.

Sandra Jensen måtte sygemelde sig og har siden, i den ene praktik efter den anden fået lært sine begrænsninger at kende.

”Jeg har fået meget hjælp og efterhånden lært at tackle hverdagen. Men min hjerne kræver planlægning, og jeg bliver hurtigt træt”, fortæller hun.

Praktikken i et køkken måtte opgives efter tre dage, mens et aktivitetscenter på et plejehjem var ”lige noget for mig og min hjernerystelse”.

Her nåede hun op på at kunne arbejde 28 timer pr. uge og raskmeldte sig derfor i juni 2017.

”Der røg jeg lidt ned. Jeg kom efter et forløb på to år og troede, at de mange praktikker havde betydet, at der nu var en plan for mig. Men der stod jo ikke noget job parat, og jobcenteret afleverede mig bare til a-kassen”.

Sagde ja tak med det samme

Derfor kom brevet fra a-kassen i FOA Social- og Sundhedsafdelingen med tilbuddet om det nye forløb for ledige social- og sundhedshjælpere over 50 år også som kaldet, og Sandra Jensen sagde med det samme ja tak.

”Kurset har givet nogle redskaber og bekræftet mig, hvilken vej jeg skal. Og samtidig har jeg mødt andre i samme situation og lært af deres erfaringer. Man bliver stærkere af at høre, at det ikke kun er en selv, der er i den situation, og vi lærer af hinanden”.

Sandra Jensen lod sig især lokke af, at forløbet inkluderer fire individuelle møder med en coach. Dem har hun blandt andet brugt til sammen med coachen at få opdateret sit CV.

”På grund af min sygemelding var der et hul, der fik det til at se ud som om, jeg har siddet hjemme i to år. Men det har jeg jo ikke. Jeg har jo været i flere praktikforløb, der alle har givet mig nogle erfaringer. Dem har coachen hjulpet mig til at få tilføjet CV’et”, fortæller Sandra Jensen, der også har fået coachens hjælp til selve sin ansøgning. ”Man kan godt have en hel masse i hovedet, men det er rart at få hjælp til at få det formuleret”, som hun siger.

Endnu har hun ikke landet et nyt, permanent job, men er fortrøstningsfuld og søger i flere retninger:

”Aktivitetscentre, rehabilitering, butik, supermarked, kirke, omsorgsmedarbejder. Det skal nok lykkes”, mener Sandra Jensen og tøver ikke med at anbefale forløbet til andre:

”Alle ledige har brug for information og redskaber til at komme videre, så egentlig er det synd, at tilbuddet kun er til dem over 50 år”.

_________________________________________________________________________ 

Fakta om projektet:

Alle i projektet ”Social- og sundhedshjælper +50” bliver tilbudt et fem-dages afklaringsforløb. Her finder deltagerne ud af, om de har brug for at få udviklet deres kompetencer inden for eksempelvis demens eller medicinhåndtering, så de bliver mere attraktive for arbejdsgiverne i kommunerne. Eller om de skal gå skridtet videre og læse til social- og sundhedsassistenter eller måske helt skifte fag, fordi de er blevet for nedslidte til det fysisk krævende arbejde i ældreplejen.

Har man brug for at blive bedre til dansk og at læse og stave, giver projektet også mulighed for, at man efter kurset kan fortsætte i regi af AOF.

Projektet kører året ud, og næste forløb går i gang i slutningen af februar.

Er du interesseret, så kan du kontakte a-kassen og bede om at tale med Anne Louise Christensen. Så finder i sammen ud af, om kurset kan være noget for dig.