Mød Nadja – Social- og sundhedsassistent

”Jeg elsker at dagene ikke er ens, og at jeg har mulighed for at arbejde sammen med forskellige kolleger”.

Nadja arbejder som nattevagt på bofællesskabet Lykke Marie, samt som vikar i SOS. Det giver hende naturligt nok en anderledes arbejdsdag end de kolleger, som har en fast arbejdsplads i længere tid. 

Nadja trives godt med at komme ud til nye arbejdspladser, kulturer og kolleger, så ofte som man jo gør når man er tilknyttet et vikarbureau. Det giver helt automatisk en afveksling i jobbet, som nogen ville finde usikkert, men som for Nadja giver en unik mulighed for at udvikle sig.

”Det er naturligt for mig at komme ind i et nyt miljø, sætte en finger i jorden og så ellers gå i gang med arbejdet”.

Det kræver ifølge Nadja, at man er god til at omstille sig og til at aflæse den kultur der er på den enkelte arbejdsplads. For arbejdspladser er forskellige – det ved Nadja alt om. Hun vurderer, at hun siden hun færdiggjorde sin uddannelse i 2012 har arbejdet på 12 forskellige arbejdspladser.

Opgaverne derimod ligner hinanden og hun oplever at det ofte kan være en fordel, at have prøvet de samme opgaver på forskellige arbejdspladser. Her kan Nadja nemlig bidrage med erfaring og nye input til opgaveløsningen. Flere gange har Nadja oplevet at ledere har bedt hende give dem feedback på arbejdspladsen, fordi Nadja som udefrakommende kollega kan give et værdifuldt indblik, hvordan arbejdspladsen fungerer sammenlignet med andre lignende arbejdspladser.

Og på samme måde tager hun ”noget med i rygsækken fra hvert sted”. Nadja kan lide sit afvekslende arbejdsliv og netop den afveksling hun repræsenterer når hun er ude som vikar er noget hun forsøger at bruge positivt overfor de borgere hun møder.

”Jeg kan godt lide at give dem noget anderledes og igangsætte nogle aktiviteter, som de ikke lige plejer at lave. Jeg elsker selv at dagene ikke ens og er ikke bange for forandringer”.

Selvom Nadja ikke er det samme sted i lang tid ad gangen, betragter hun alle dem hun arbejder med som kolleger, hvis faglige sparring hun er dybt afhængig af når hun træder ind et nyt sted. Den faglige stolthed kommer, når det gode professionelle samarbejde med kollegerne går hånd i hånd med muligheden for at være nysgerrig på fagets udvikling.

Vi fejrer Fagets Dag den 26. november, både på de sociale medier og rundt omkring på den enkelte arbejdsplads eller FOA-afdeling.

Fortæl hvad der gør dig og dine kolleger fagligt stolte og mærk opslaget med #Fagetsdag2018, så kan vi sammen fejre faget, kollegerne og stoltheden over at vi sammen løfter en vigtig velfærdsopgave.