Mød Gina, Social- og sundhedsassistent

Gina er social- og sundhedsassistent på Roskilde sygehus. Hun arbejder hver dag tæt sammen med andre faggrupper, læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter mv.

De er på hver deres felt vigtige faktorer i det fælles arbejde med de alvorligt syge patienter. De forskellige fagligheder og kolleger er med til at styrke hele afdelingen og Gina påpeger at et godt samarbejde er vigtigt for både at levere en god service til patienter og pårørende, men i lige så høj grad for følelsen af at trives på sin arbejdsplads.

”Faglig stolthed er for mig når man er stolt af det man laver. Det man går og gør hver dag. Når man kan se man gør en forskel”.

Gina beskriver relationen til hendes patienter, som en vigtig del af hendes faglighed: ”Jeg syntes jeg har en god relation til mine patienter. Jeg arbejder meget med patienter, der er ramt af cancer, og kan være i krise. Derfor er det vigtigt at møde patienterne hvor de er den dag og hvad der er vigtigt for dem når jeg møder dem.

"Det er vigtigt, at jeg udstråler, at jeg har tid til lige dem, når jeg er hos dem, selv om jeg har travlt”.

”Jeg syntes det er spændende at arbejde inde for dette fag, da det ikke er alting, der kan forberedes og planlægges fra starten. Ikke to dage er ens, og det gør at jeg hele tiden lærer mig selv og andre mennesker at kende”.

Interviewet er lavet i forbindelse med, at Social- og sundhedssektoren fejrer Fagets dag den 26. november 2017.

Vi vil også gerne høre fra dig, hvis du har lyst til at fortælle, hvad der gør dig stolt af dit fag og dine kolleger.

Læg et opslag her på siden og husk at markere det med #Fagetsdag2017