Mandags Nyt uge 10

Så er foråret kommet og der pibler små blomster op alle steder.

Så er foråret kommet og der pibler små blomster op alle steder. Det er rart og det giver os rigtig meget energi, samtidig med at dagene bliver længere.

I FOA Nordsjælland venter vi spændt på, at vi i morgen får information om, hvem der skal drive ældreplejen og madleveringen i Gribskov kommune

Hele området har været konkurrenceudsat, hvilket betyder at private firmaer kunne byde på opgaverne. Heldigvis har det også været muligt at kommunen selv kunne byde på opgaven og lige nu er det sådan, at den del af kommunen der ligger i den gamle Helsinge kommune, det drives af kommunen.

Den del der ligger i den gamle Græsted/Gilleleje kommune drives af private firmaer og det er heldigvis firmaer, der har overenskomster og som FOA Nordsjælland har et glimrende samarbejde med.

Prisen og servicen for at drive ældreplejen i Gribskov kommune har været sat under pres de sidste år. Eksempelvis har man tilpasset prisen på det kommunale område, så der fra 2010 til nu er 100 færre ansatte, og det kan mærkes både på de ansatte og på servicen.

Vi krydser alt hvad vi krydse kan, for ikke at alle kommunens opgaver overgår til de private og det gør vi, fordi det helt sikkert vil få konsekvenser for vores velfærd og børneområdet og der har vi hørt skrækkelige fortællinger især fra Norge og Sverige.

Det vil også få konsekvenser i andre kommuner i det ganske land, så vi er rigtig spændte.

Så er der lige det med om der er overenskomster på arbejdspladserne og hvilke firmaer der får opgaven. Vi håber, det bliver de firmaer vi har nu, Aleris og Attendo. På disse arbejdspladser er der overenskomster og det er vigtig for ordentlige arbejdsforhold.

Som I sikkert har fulgt med i, så måtte flere kommuner hen over natten overtage al pleje, fordi firmaet der leverede ydelsen gik konkurs.

Det betyder, at kommunerne straks må yde den visiterede hjælp og det er godt for dem, der har brug for pleje og omsorg, men det er ikke godt for medarbejdere der er ansat i firmaet, for deres løn stopper uden varsel og de skal måske vente i lang tid, for at få deres løn fra Lønmodtagernes Garantifond.

I morgen får vi besked om det, der skal ske i Gribskov kommune, og vi har en fornemmelse af, at det både vil være Gribskov kommune og nogle private firmaer, der skal yde pleje og omsorg til borgerne - men nu må vi se.

For alle jer der er medlem af FOA, uanset om I er private eller offentlige ansatte, så skal I vide, at vi kæmper for jer og vi er til stede på rådhuset i Gribskov kommune i morgen eftermiddag.

Med venlig hilsen
FOA Nordsjælland

Lene Lindberg
Afdelingsformand