Corona-beretning fra en KLS arbejdsplads

Heldigvis var jeg offentligt ansat

Josephine Arrild Mcgie var en af de mange ansatte i Danmark som d. 11. marts sidder og ser Breaking News på tv.”Danmark lukker ned”, meddeler Statsminister Mette Frederiksen. Josephine er på daværende tidspunkt i slutforløbet af sin barsel og skal til at starte op på arbejde igen, straks går tankerne på hvad det er for en tid vi går i møde.

 

… Jeg arbejder i en klynge på 7 institutioner i Område Amager, og 6 ud af de 7 lukkede straks. Den sidste blev en nødinstitution for de forældre der stadig var tvunget til at gå på arbejde. Vores køkkenleder begyndte meget hurtigt at skrive ud til os ansatte med alle de opdateringer der løbende kom fra kommunen. straks gik man i gang med at lave en plan for hvem som skulle bemande nødinstitutionen og hvem som skulle hjemsendes. Alle dem som var sendt hjem fik fuld løn, så lige dér var jeg altså rigtig glad for at være offentlig ansat, fortæller Josephine.

 

Josephine er tillidsrepræsentant for det ufaglærte køkkenpersonale i de 7 institutioner og fungerende fællestillidsrepræsentant også for de andre klynger og institutioner under disse på Amager.

 

….Heldigvis blev ingen opsagt pga. Covid-19, men dagligdagen var vendt på hovedet. Børnenes legetøj skulle vaskes, børnene blev delt i små grupper, forældrene skulle aflevere ved døren osv. 3 børn og 2 voksne fra en af vores institutioner blev syge og testet positiv med Corona, så et par af forældrene blev bekymrede – men det jo forståeligt nok, heldigvis var det ikke alvorligt. Jeg oplevede at alle tiltag kom i et fint og roligt tempo. Man besluttede at få en ”spritminister” ansat. Spritministeren kom kun for at spritte af på stuerne, og det gav da lidt tryghed, men generelt blev rengøring prioriteret rigtig højt. Det er en af de gode ting ved Conavirussen, hvis man skal nævne noget godt. Dét og så normeringen… det har en god indvirkning på børnene – der var jo pludselig hænder nok! Jeg håber det kan vare ved, for det har en god effekt på børnene at få mere opmærksomhed, det tror jeg de fleste børneforældre vil være enige med mig i.

 

…Hvis der er noget vi har lært af det her så er det at handle hurtigt. Vi har i hvert fald et godt udgangspunkt for at kunne håndtere en lignende situation en anden gang, siger Josephine. En enkelt ting skal vi have løst og det er at vi i køkkengruppen er en overset gruppe. I en institution med flere pædagoger ansat, der er det desværre svært for én køkkenansat at blive hørt. Jeg har måtte have FOA til at hjælpe mig ifht ikke at blive inviteret til MED møderne, og at sidde med når der skulle besluttes ting, men jeg er sikker på at sagen er i trygge hænder så den del skal der nok også komme styr på.

 

Josephine læste oprindeligt sprogvidenskab og det var ved en tilfældighed at hun kom ind i det offentlige som køkkenmedhjælper.

 

…Jeg ville ikke gøre det om, siger Josephine med et smil, jeg holder meget af det jeg laver, og hvis man så kan hjælpe sine kollegaer samtidigt så er det lige ved at være drømmejobbet. Faktisk ville jeg håbe at flere ville tage hvervet som tillidsrepræsentant, så vi sammen kan få bedre forhold på arbejdspladserne og et stærkere netværk. Jeg har aldrig fortrudt, slutter Josephine af, mens hun skærer friskbagt brød til de børn der så småt er ved at vågne fra middagsluren.