Vil du og vi have et Ryan Air samfund?

Ryan Air go home! Eller sagt med et gammelt dansk ordsprog: - Skik følge, eller land fly!

Kære medlemmer - Jeg mener det et på tide, at vi som fagforening får meldt vores klare holdninger ud omkring RyanAir’s manglende lyst til at indgå en overenskomst for deres medarbejdere, her i Danmark såvel som ude i resten af verden.

I som medlemmer og borgere i dette land bør derfor også tage stilling til - om Europas største flyselskab er et selskab, I vælger at støtte eller ej? For de dårlige vilkår RyanAirs medarbejdere har – er de samme vilkår, som de fleste af jer frygter kan ramme jer, hvis jeres job bliver udliciteret!

Københavns overborgmester Frank Jensen har sammen med andre borgmestre i omegnskommunerne + i Århus og Odense meldt ud, at de offentligt ansatte i kommunerne ikke må bruge RyanAir, hvis de skal rejse i arbejdssammenhæng – OGSÅ selv om de måtte være billigst at rejse med.

Billigst er nemlig ikke altid bedst! I dette tilfælde betyder billigt også dårlig løn, arbejde og ansættelsesforhold for medarbejderne ansat i RyanAir – tre ting vi som jeres fagforening også kæmper for, at I som medlemmer skal undgå.

Sommerferien er på vej, så jeg vil opfordre jer alle til at huske på – at billige flybilletter kan være for billige.

Hvis ikke vi værner om den Danske Model og retten til at tegne en overenskomst, så kan vi risikere … at vores løn, arbejds- og ansættelses-forhold bliver så ringe, at vi ikke engang vil have råd til at købe RyanAir’s billige billetter!

Støt derfor op omkring personalets og fagforeningernes kamp for at indgå en overenskomst med RYANAIR for deres medarbejdere her i Danmark. Så billetterne bliver solgt på lige konkurrencevilkår!

Uncle RYAN don’t need you - men det gør LUFTENS HELTE. 

Rigtig god sommer til jer alle OG husk at tænke over, hvem I vælger at flyve med på vej ud i verden.

Mimi Bargejani 

Næstformand i FOA/KLS