Gæstedagpleje

Igennem den seneste tid har der været skrevet meget om dagplejen og dagplejens gæstedagpleje

Artiklerne har beskrevet gæstedagplejen, som noget der kun er rigtig skidt, og det støder os som ansatte i dagplejen, da det ikke er virkeligheden.

Som journalist har man kun opsøgt de få dårlige historier, og ikke alle de mange gode historier, vi har hver eneste dag i dagplejen omkring gæstedagplejen. Vi har rigtig få klager fra vores forældre omkring dette . Vi har en gæstedagpleje der i langt de fleste tilfælde fungerer rigtig godt. Det der kan føles lidt træls for vores forældre er ,at få opringningen om morgenen, at dagplejeren er syg og man skal et andet sted hen. Så tager morgenritualerne lidt længere tid, hvis der først skal hentes barnevogn hos den faste dagplejer. Men børnene har ingen problemer med det, for de kender gæstedagplejeren fra legestuen. Dette har dagplejens forældrebestyrelse selv beskrevet så godt, og sendt til børn- og ungeudvalget.

Vi kan læse at Børnehuset i Ulfborg har ledige lokaler, som lederen rigtig gerne vil bruge til gæstedagpleje. Det lyder da godt, så kan vi have nogle dagplejere der arbejder der og tager sig af gæstedagplejen, og ikke som det beskrives af lederen, at man kan have tilfældige vikarer til at tage sig af børnene.

Dagbladets journalist har åbenbart ikke lyst til, at opsøge dagplejen og få vinklen fra f. eks vores gæstedagplejere, eller fra alle vores tilfredse forældre i dagplejen. Er der en skjult dagsorden?

Vi har inviteret vores børn- og unge politikere til at besøge et dagplejehjem, hvilket ingen har benyttet sig af endnu.
Vi har gæstedagplejere der ikke har faste børn og som kun modtager gæstebørn, en ordning vi netop har forlænget, da det fungerer rigtig godt til glæde for både børn og forældre.

Vi er netop ved at afslutte arbejdet i en arbejdsgruppe, der har haft fokus på gæstedagplejen og hvordan vi kan gøre den endnu bedre. B. la ved at fortsætte med gæstedagplejere og ved at oprette gæstedagplejehuse. Gæstedagpleje -huse hvor man har dagplejere ansatte og ikke huse hvor man fra institutionerne går ind og overtager dagplejernes arbejde.

Lagt på den 14.12.2012