De gode historier

8 kr. blev til 100.000 kr.

Medlem får kr. 100.000 fra FOA-gruppeliv

Medlem får kr. 100.000 fra FOA-gruppeliv!
Vidste du, at de 8.- kroner om måneden alle betaler vi kontingentet, går til en særlig solidarisk gruppelivsordning, der dækker ved kritisk sygdom eller død. Ordningen gælder, hvis man ikke i forvejen er dækket af en gruppelivsordning igennem en pensionsordning.  

FOA Gruppeliv dækker med kr. 100.000, hvis man bliver ramt af kritisk sygdom, inden det fyldte 65 år, samt med kr. 325.000, hvis man dør, før man fylder 61 år. Beløbet aftrappes frem til det fyldte 65. år, hvorefter det helt bortfalder. Herudover udbetales der ved død, altid kr. 32.500 pr. barn, der er under 21 år.
 
Overstående ordning, er lige netop hvad et medlem af FOA Frederikshavn har fået penge fra 

Afdelingsnæstformand Louise Krüger Nielsen, blev kontaktet af et medlem, der var fortvivlet over, at hun ikke kunne få for kritisk sygdom via pensionsordningen, i det der ikke var blevet indbetalt pensionsbidrag til hendes pension, i mere end et år. 

Heldigvis havde medlemmet, i forbindelse med overgang til fleksjob, valg at forblive medlem i faglig afdeling i FOA Frederikshavn. Medlemmet var derfor omfattet af den solidariske gruppelivsordning.

Afdelingsnæstformand, Louise Krüger Nielsen kontaktede PenSam, der administrere FOA-gruppeliv. De fortalte, at FOA Gruppeliv dækker ved kritisk sygdom, når man ikke i forvejen er dækket af en pensionsordning. Dét var vores medlem ikke, og efterfølgende modtog medlemmet en erstatning på kr. 100.000.

Så husk, via dit faglige kontingent, er du omfattet af FOA-gruppeliv, når og hvis du ikke længere er dækket ind via pensionsordningen. Er du omfattet af en ordning via din arbejdsmarkedspension, vil denne dækning typisk ophører, et år efter sidste indbetaling til ordningen. Dét kan fx. være, hvis du skifter til et job, uden pensionsordning, bliver ledig i mere end et år eller overgår til et job på særlige vilkår, som fx. fleksjob.

Se mange flere gode historier her