Jane Paulson Jessen t.v indtaler en besked til "Siri," mens Anja Paulson Jessen er med på en lytter

Mange har det svært med bogstaver

Op mod 20 procent af befolkningen er ordblinde eller har problemer med at læse - stave - skrive

Jørgen Karsten Nielsens historie er ikke enestående. Mellem 3 og 7 procent af befolkningen er ordblinde og op mod 20 procent har læse – stave – skrive vanskeligheder dog uden at være ordblinde.

I dag er folkeskolen heldigvis blevet bedre til at hjælpe elever med ordblindhed, end de var, da Jørgen gik i folkeskole, og hjælpemidlerne er blevet langt bedre. Eksempelvis klarer 11-årige Jane Paulson Jessen sig med hjælp fra en Iphone og apps som for eksempel Prizmo Go og Nota, og så er Iphone-assistenten Siri en god hjælp til både at få indtalt og læst beskeder op.

På Social- og Sundhedsskolen Esbjerg er der også stort fokus på ordblinde elever og elever med læse – stave – skrive-vanskeligheder.

- Vi har nok 4 - 5 elever i hver klasse med læse – stave skrive-vanskeligheder i forskellig grad. Vi sætter en ære i at få eleverne afklaret hurtigst muligt, så de kan få den rette hjælp med blandt andet CD-Ord. Hvis de får den rette hjælp, så kan de fint bruge assistentuddannelsen som springbræt til at læse videre, fortæller uddannelsesvejleder Anne-Mette Holm Sørensen og lærer og specialvejleder Anne Martzak.

Hos Ambulance Syd har man også fokus på ordblindhed.

- Jørgen Karsten Nielsen bliver ambassadør for ordblinde, og vi laver en lille videosekvens med hans historie, så vi kan få problemet frem i lyset. Jørgen kommer også på besøg på en række stationer for at fortælle, at der er gode muligheder for at få hjælp, fortæller ambulancechefen for Ambulance Syd René Sigvartsen.