Årets arbejdsplads har været gennem store forandringer de senere år

Team D på Bytoften er Årets Arbejdsplads i FOA Esbjerg.

Forandringens vinde har blæst over Bytoften - Team D de senere år. Da teamleder Marie Bendixen tiltrådte for 3½ år siden var der et tårnhøjt sygefravær, stor udskiftning i personalegruppen og generelt dårlig trivsel og arbejdsmiljø i teamet. Men disse forhold er som blæst væk nu, og derfor er Team D en fortjent vinder af prisen som årets arbejdsplads 2019 i FOA Esbjerg.

Kodeordet i omstillingen gennem de seneste år, har været kommunikation. Og det har i høj grad handlet om også at lytte og reagere.

- Marie får sagt tingene på en god måde, så vi tør snakke med hende, hvis der er problemer. Og vi kan mærke, at hun lytter og handler på de ting, vi siger, fortæller Trine Sørensen, der blot har arbejdet i teamet i et år.

Den tilgang har betydet, at teamet i det hele taget er blevet bedre til at snakke med hinanden og ikke om hinanden.

- Ja, man kan godt sige, at vandrørene er blevet tavse – Vi går direkte til hinanden nu, siger Karina Friis Darling, der er arbejdsmiljørepræsentant på Bytoften.

Samvær, hygge og lavt sygefravær

Nu er team D kommet ind i en god spiral. Det bedre arbejdsmiljø og den gode trivsel har gjort, at personalet nu også ses udenfor arbejdstiden.

- Vi er blevet gode til at hygge os, og nu mødes vi en gang i kvartalet udenfor arbejdstiden. Engang var det sådan, at enhver passede sit, men nu er vi blevet meget bedre til at hjælpe hinanden, fortæller Somjai Christensen.

Et af de mest synlige resultater er, at sygefraværet i teamet er blevet nedsat med 40 procent på et år, hvilket også glæder afdelingsformand Susanne Johannsen:

- I FOA Esbjerg tror vi på, at hvis man samarbejder om udfordringerne, tager arbejdsmiljøet alvorligt, er lydhøre overfor medarbejderne, vil det afspejle sig i det psykiske arbejdsmiljø og medarbejdertilfredsheden og i sidste ende kunne ses på sygefraværet. Det er I jo også beviset på, sagde hun ved overrækkelsen af diplomet.

Teamleder Marie Bendixen ser det da også som en kæmpe anerkendelse af indsatsen, at teamet nu er Årets Arbejdsplads i FOA Esbjerg. Og hun bruger titlen til at tiltrække flere ansøgere til teamet, når hun slår stillingsannoncer op.

- Jeg skriver i stillingsopslaget, at vi er kåret som årets arbejdsplads. Det håber jeg, kan være med til at tiltrække flere ansøgere, og jeg synes vi har en arbejdsplads, vi kan være stolte af, siger Marie Bendixen.