AMR "alene i verden"

Læs her om Maj-Brit Kaufmann Nielsens hverdag som arbejdsmiljørepræsentant.

I 11 år har omsorgsmedhjælper Maj-Brit Kaufmann Nielsen været arbejdsmiljørepræsentant på Bofællesskabet Bakkehuset i Rødding. Det er der i og for sig ikke noget specielt ved – Det specielle er, at Maj-Brit Kaufmann Nielsen er det eneste medlem af FOA, da hendes 13 kolleger tilhører andre faggrupper.

- De andre har da også prøvet at få mig til at skifte fagforening, men de skal ikke bestemme, hvor jeg skal være medlem, og jeg får ikke flere fordele ved at skifte til en anden fagforening, understreger Maj-Brit.

Det er først og fremmest det psykiske arbejdsmiljø, hun arbejder med som arbejdsmiljørepræsentant. Bakkehuset er et bofællesskab for psykisk udviklingshæmmede, og personalets opgave er at få beboernes hverdag til at fungere med alt, hvad det indebærer.

­- Det kan godt være hårdt psykisk at arbejde her, så jeg er meget opmærksom på forholdene. Heldigvis er det kun sjældent, at beboerne bliver voldelige, så størstedelen af mit arbejde drejer sig om det psykiske arbejdsmiljø, fortæller Maj-Brit, der bruger omkring 1½ time om ugen på arbejdet som arbejdsmiljørepræsentant. Men hun har den tid, der er nødvendig, fortæller hun.

Ambulanceplan

Som arbejdsmiljørepræsentant gør Majbrit Kaufmann Nielsen også meget ud af at modtage nye kolleger, selvom det ikke er noget, der sker så ofte – Det er en meget stabil medarbejdergruppe på Bakkehuset. Hun har i mange år brugt en ”ambulanceplan” til de nye medarbejdere.

- En ambulanceplan betyder, at hver ansat vælger to kolleger, der må kontakte dem i tilfælde af længere tids sygdom eller andet fravær, og det fungerer fint, siger hun.

Maj-Brit Kaufmann Nielsen er senere på året på genvalg som arbejdsmiljørepræsentant, og hun er klar til at tage en ny tørn.

- Jeg synes, at det er spændende at arbejde som arbejdsmiljørepræsentant, og så vil jeg gerne være med til at sprede budskabet om, at vi ligesom tillidsrepræsentanterne laver et enormt vigtigt stykke arbejde, pointerer hun.