Fladmoppe

Foto: Jørgen True

Moppen sjasker ikke

Med de nye mopper er gulvvask blevet betydelig lettere for badeassistent Stine Fredsted Watson.

Hvad er det?
En fladmoppe til gulvvask. Vi fik dem sidste vinter. Man kan skifte mopperne på hovedet eller fremføreren, som det også kaldes. Den har et led ved hovedet, så man nemt kan vaske under borde og stole i gang og omklædning, og alle de andre steder den store gulvvaskemaskine ikke kan komme.

Hvorfor er det bedre?
Tidligere brugte vi gammeldags bomuldsmopper med spande. Men sådan en moppe pjasker bare vand og skidt rundt og gør stoleben, folks tasker, og hvad der ellers måtte stå, beskidte. De nye mopper suger både småsten og sand op. Og det er nemt lige at slå det af i spanden.

Hvad, når moppen er beskidt?
Der er en blå moppe til gulvvask og en grå, hvis der skal tørres vand op. Jeg kan hurtigt skifte dem. Der er en strop til at hive moppen af med. Det er jo rart, at man ikke behøver at røre moppen, hvis man lige har tørret op på et overtisset toilet.

Hvad er moppen ikke god til?
Efterårsblade og den slags er den ikke god til. Så skal vi hellere have fat i støvsugeren. På de store, åbne flader er gulvvaskemaskinen meget mere effektiv. Så vi bruger den mest, når gulvet er vådt ved steder, hvor det er sværere at komme til.

Facebook: Del dit værktøj på i Teknik-Service-gruppen!
(hvis du ikke er medlem af gruppen endnu, skal du blot anmode om at blive det)