Beskidt trappe
Billedet viser en trappe på Brøndbyøster Skole en tilfældig formiddag. Rengøringen varetages af det private firma Alliance Plus, som nu risikerer fyring, hvis ikke standarden rettes op.
Foto: Jørgen true

Rengøringsfirma sløser: Får sidste chance

Brøndby Kommune er ikke tilfreds med skolerengøring, som varetages af det private firma Alliance Plus. Firmaet har én måned til at rette op for at undgå en fyring

Brøndby Kommune har uddelt en ’næse´ til det private rengøringsfirma Alliance Plus og givet dem én måned til at få rettet op på den uhumske rengøring, som firmaet har stået for på BrøndbyØster Skole siden juli 2013.

Servicerapporter, som Fagbladet FOA har fået aktindsigt i, viser, at rengøringen er ’uacceptabel og meget mangelfuld’.

Siden marts har kommunen ført mere kontrol og Alliance Plus har fået besked om, at kommunen vil afbryde samarbejdet ved udgangen af maj, hvis ikke rengøringsstandarden bliver bragt i orden.

Borgmester: Vi kan ikke fyre dem på stedet
Borgmester i Brøndby Kommune Ib Terp mener ikke, at Alliance Plus har levet op til kontrakten, men han understreger, at de ikke kan afbryde samarbejdet nu, fordi kommunen så taber sagen i byretten.

”Hvis man køber en bil, og koblingen går, så skal firmaet have lov at rette op på fejlen. Det er det samme med Alliance Plus. De har en frist, og hvis ikke de formår at forbedre det, så slutter samarbejdet,” siger han til Fagbladet FOA.

Enhedslisten: Det går ud over de ansatte
Hvis Kommunen vælger at afbryde kontrakten med Alliance Plus, sendes skolerengøringen i et nyt udbud.

”Et nyt udbud vil fortsat kun være på Brøndbyøster Skole. Vi udliciterer ikke rengøringen andre steder, før det bliver en succes,” siger Ib Terp.

Forslaget om at opsige kontrakten med Alliance Plus kommer fra Steen Andersen fra Enhedslisten.

”Nu har Alliance Plus så mulighed for at rette op på tingene, men hvordan mon de har tænkt sig at gøre det? Det bliver de ansatte, som skal løbe endnu stærkere, selvom de i forvejen er skåret markant i timer,” siger han til Fagbladet FOA.

Alliance Plus’ administrerende direktør, Henrik Nordenlund, ønsker ikke at udtale sig.

Læs også: Ansat i privat rengøring: Jeg arbejder gratis