To hænder river i hver sin side af en 1000-krone-seddel
FOA og arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv kan ikke enes om forholdene for vikarer på plejeområdet.
Foto: Finn Olsen

OK14: Sammenbrud om vikarer

Forhandlinger for ansatte i vikarbureauer inden for pleje føres videre i Forligsinstitutionen.

Efter 13 timers forhandlinger måtte FOA og arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv sent i aftes opgive at blive enige om forholdene for ansatte i de vikarbureauer på plejeområdet, der er medlemmer af Dansk Erhverv.

Forhandlingerne fandt sted i Forligsinstitutionens regi. Det betyder blandt andet, at parterne ikke må fortælle offentligheden detaljer om årsagen til sammenbruddet.

”Vi må bare konstatere, at vi ikke kunne blive enige. Så nu må vi forhandle videre i selve Forligsinstitutionen,” siger formanden for FOAs social- og sundhedssektor Karen Stæhr til Fagbladet FOA.

Tryk på i denne uge
Parterne vil i dag orientere Forligsinstitutionen om, at forhandlingerne er brudt sammen. Det forventes, at FOA og arbejdsgiverne bliver indkaldt til nye forhandlinger i Forligsinstitutionen i næste uge.

Der er iøvrigt tryk på FOAs forhandlinger i denne uge. I dag og de kommende dage forhandles der om forholdene for resten af de grupper, som FOA har overenskomster for på det private arbejdsmarked.

Ind til nu har FOA indgået eet forlig under overenskomstforhandlingerne. Det er om forholdene for ansatte i fritvalgsfirmaer, der er medlemmer af Dansk Erhverv.

Læs mere: OK14: Forlig for fritvalgs-ansatte