Illustration med kvinde med bog og mand med PC med æble på skærmen.
Ufaglærtes ret til at få en uddannelse er ikke - som FOA ellers mente - forhandlet på plads endnu. Illustration: Jørgen Stamp.

OK15: Ret til uddannelse ikke på plads

FOA er ikke færdig med de forhandlinger, der stiler mod at sikre ufaglærte en uddannelse.

Opdateret 2. marts 2015 kl. 10.40.

På denne plads skrev vi i fredags, at FOA er meget tæt på at få aftalt en ny overenskomst, der vil give ufaglærte ret til en uddannelse.

”Vi er meget tæt på målstregen," sagde FOAs formand Dennis Kristensen til Fagbladet FOA. Det var forventningen, at papirerne kunne underskrives tidligt i dag.

Men trods forhandlinger i går fra klokken 10 til over midnat, er et forlig stadig ikke på plads.

Stadig optimist
"I dagens løb må vi se, om det kan lykkes at finde en balance mellem arbejdsgivernes krav om forenkling og vores om ret til uddannelse. Det har vist sig at være en meget større opgave, end både vi og arbejdsgiverne troede. Men jeg er stadig optimist," siger Dennis Kristensen her til formiddag.

Forhandlingerne har stået på siden i mandags. Lige nu er man ved at færdiggøre forskellige dokumenter og skabe overblik over, hvor de resterende uenigheder er.

Dennis Kristensen forventer, at hovedforhandlerne mødes i eftermiddag. På nuværende tidspunkt er der ikke fastsat en konkret mødetid.