FOA varsler sympatikonflikt mod rengøringsvirksomhed

FOA har besluttet at varsle sympatikonflikt mod rengøringsvirksomheden Renell A/S til støtte for 3F’s konflikt mod firmaet. Sympatikonflikten træder i kraft 7. december 2022.

Urimelige arbejds- og lønforhold for de ansatte i rengøringsvirksomheden Renell A/S, som hovedsageligt leverer rengøring til private, virksomheder og til offentlige institution, fået 3F til at iværksætte en konflikt mod virksomheden.

Den konflikt har FOA nu valgt at støtte op om.

”Det gør vi, fordi man som medarbejder på det danske arbejdsmarked skal kunne regne med, at den løn og de arbejdsvilkår, man bliver tilbudt af sin arbejdsgiver, er på niveau med kolleger i andre virksomheder. Den kamp tager 3F nu efter henvendelser fra medlemmer, som oplever væsentlig ringere vilkår end det, overenskomsten på området sikrer. Den kamp bakker FOA selvfølgelig op om,” siger formand i FOA Mona Striib.

Sympatikonflikten omfatter medlemmer inden for teknisk serviceområdet, som for eksempel arbejder på skoler, hvor Renell udfører rengøring.

Det betyder, at medlemmer af FOA, som er omfattet af sympatikonflikten, ikke må assistere Renell A/S for eksempel ved at modtage eller håndtere rengøringsartikler eller låse op til aflæste depotrum, som den konfliktramte virksomhed skal bruge.

Det er medlemmer på overenskomsten mellem FOA og KL for teknisk service i følgende kommuner, der er omfattet af sympatikonflikten:

Helsingør Kommune 
Favrskov Kommune 
Vejle Kommune
Egedal kommune
Greve Kommune
Gribskov Kommune
Hørsholm Kommune
Køge Kommune
Lyngby-Taarbæk Kommune
Næstved Kommune
Rudersdal Kommune

Kontakt

Forbundsformand Mona Striib, telefon: 23 41 41 98

Hent billede i høj opløsning