Misha Wolsgaard-Iversen, sekretariatsleder

Ny sekretariatsleder hos International Børnesolidaritet: Mit hjerte banker for Latinamerika

”En stærk profil på sårbare befolkningsgrupper, rettigheder og ulighed i Latinamerika,” lyder det bl.a. om Misha Wolsgaard-Iversen, der er ny sekretariatsleder hos International Børnesolidaritet fra august.

Misha Wolsgaard-Iversen overtager 1. august stafetten efter Grete Lyngsø og Freddie Kristiansen, der går på pension efter at have stået i spidsen for International Børnesolidaritet i mere end 30 år.

Misha kommer fra en stilling som politisk rådgiver og Latinamerikakoordinator i Oxfam IBIS, hvor hun de sidste otte år har ledet organisationens regionale program i Latinamerika.

”Mit hjerte banker for Latinamerika. International Børnesolidaritet arbejder med børn og unge, som er nogle af de mest udsatte grupper i verdens mest ulige region. Det er et kæmpe privilegium at få lov til at arbejde med børn og unge, som kæmper for deres rettigheder og for at få indflydelse.” siger Misha Wolsgaard-Iversen.

Udover at stå i spidsen for International Børnesolidaritets program i Bolivia, Peru og Nicaragua, skal hun sammen med sekretariatet og frivillige udbrede kendskabet til børn og unges rettigheder og udfordringer i Latinamerika til børn og unge i Danmark, blandt andet gennem Det Latinamerikanske Marked.

”Jeg glæder mig utroligt meget til samarbejdet med Misha. Hun er en stærk profil på sårbare befolkningsgrupper, rettigheder og ulighed i Latinamerika, og det bliver spændende at skulle styrke og videreudvikle International Børnesolidaritet i fællesskab” siger formand for Styrelsen Michael Madsen fra Socialpædagogerne.

International Børnesolidaritet er en selvstændig medlemsorganisation stiftet i 1992. Organisationen arbejder for at gøre børn i den fattige del af verden stærke og i stand til at stille krav om deres rettigheder, så de selv kan være med til at forandre deres livsbetingelser.

FOA, Socialpædagogerne og BUPL er basisorganisationer for International Børnesolidaritet, som har haft projekter og programmer i Latinamerika i mere end 30 år.

Udover erfaringen fra Oxfam IBIS, har Misha Wolsgaard-Iversen bl.a. været international programkoordinator på Københavns Universitet, rådgiver i Udenrigsministeriet, 92-gruppen og Mellemfolkeligt Samvirke, og har været udsendt til Mozambique og Bolivia.