Kom med til maddag 2022

Maddag 2022 er et landsdækkende event, som fejrer og hylder alle fordelene ved madordninger i daginstitutioner og sætter fokus køkkenpersonalets vigtige arbejde

21. september 2022 sætter køkkenansvarlige i daginstitutioner landet over fokus på værdien af det fælles måltid. Alle deltagende institutioner tilbereder et frokostmåltid med årets tema ud fra tilsendte opskrifter.

I 2022 er det farven grøn, som skal begejstre børn og voksnes smagsløg, og være med til at synliggøre den køkkenansvarliges arbejde. Det er en festdag, hvor tusindvis af børn fra hele landet deltager.

Der er med andre ord nok at hylde og sætte fokus på, når Maddag 2022 løber af stablen. Det er FOA og Kost og Ernæringsforbundet i regi af Rådet for Sund Mad, der står bag Maddag.

Maddag afvikles på en lang række daginstitutioner landet over, og årets tema er grøn mad.

Vi håber, at det igen i år bliver en festdag, hvor daginstitutioner og forhåbentlig også nogle dagplejere fejrer betydningen af det fælles måltid med børnene.

I kan læse mere om Maddag 2022 her: Maddag 2022

Tilmeldingsfristen er 22. juni 2022, og man kan tilmelde sig her

Årets tema er grøn mad
Grøn mad er for nogen al den mad, der har farven grøn. For eksempel broccoli, agurk m.m. Men grøn mad kan også forstås som klimavenlig mad, hvilket ligger op til en mere plantebaseret kost.

I dag forbindes farven grøn ofte med bæredygtighed og en klimavenlig retning. En retning, som de nye kostråd sætter fokus på.

Kostråd til måltider i daginstitutioner skal inspirere børn, unge og voksne til sunde, velsmagende og klimavenlige måltidsoplevelse. Den skal ses, som en guide til klimavenlige fødevarevalg i institutionerne.

Fakta

  • Børn får dækket op til 70 procent af deres daglige madindtag i daginstitutionen
  • 47 procent af alle børnehaver har en madordning
  • Madordninger er mest udbredt hovedstadsområdet. 69 procent af børn i Region Hovedstaden har frokostordning, mens det kun gælder 35 procent i Region Syddanmark, 48 procent i Region Midtjylland, 43 procent i Region Nordjylland og 31 procent i Region Sjælland.