Maddagen slår rekord

Med én måned til Maddag 2022 kan arrangørerne konstatere at årets event slår alle rekorder

Over 31.000 børn og 327 institutioner deltager i Maddag 21. september, hvor madordninger i daginstitutioner landet over bliver hyldet af børn og personale. Det er en rekord. I 2021 deltog 225 dagtilbud og mere end 20.000 børn.

”Det er et super resultat og en opmuntring til alle de mange dedikerede medarbejdere, der hver dag knokler for at sikre børnene et godt og sundt måltid,” siger Pia Heidi Nielsen, sektorformand i Kost- og Servicesektoren.

”Gode måltidsvaner grundlægges tidligt i livet. Hvis vi vil skabe sunde madvaner, skal der være madordninger i alle daginstitutioner, hvor børnene får veltillavet, velsmagende og sund mad hver dag. Madordninger giver børn og voksne i institutionerne et fællesskab om det gode måltid. Og så bidrager de fælles måltider også til at udligne sociale forskelle. Det er ganske enkelt en fornuftig investering.”

På maddagen sætter køkkenansvarlige i daginstitutioner landet over fokus på værdien af det fælles måltid. Alle deltagende institutioner tilbereder et frokostmåltid med årets tema ud fra tilsendte opskrifter. I 2022 er det farven grøn, som skal begejstre børn og voksnes smagsløg og være med til at synliggøre den køkkenansvarliges arbejde.

Det er Rådet for Sund Mad, FOA samt Kost og Ernæringsforbundet, der står bag Maddag.

Læse mere om maddagen her

Fakta
Børn får dækket op til 70 procent af deres daglige madindtag i daginstitutionen.

47 procent af alle børnehaver har en madordning.

Madordninger er mest udbredt hovedstadsområdet. 69 procent af børn i Region Hovedstaden har frokostordning, mens det kun gælder 35 procent i Region Syddanmark, 48 procent i Region Midtjylland, 43 procent i Region Nordjylland og 31 procent i Region Sjælland.