Mona Striib: ”Vi skal løfte fra bunden”

I anledning af 1. maj opfordrer forbundsformand Mona Striib lønmodtagerne til at stå sammen. Fagbevægelsens 150 år lange historie har vist, at der kan skabes resultater, når fællesskabet kæmper skulder ved skulder.

Fagbevægelsen er bygget på fællesskab og solidaritet. Og når krisen kradser, bliver netop de to ting så meget desto vigtigere.

Prisernes himmelflugt over de seneste måneder er næppe gået en næse forbi, og det er fællesskabet, der skal bære os igennem inflationskrisen, som Mona Striib kalder det, vi lige nu står midt i.

”I en krise har vi en fælles forpligtelse til at løfte fra bunden, så vi ikke taber nogen på gulvet,” siger hun.

Fagbevægelsen har skabt store resultater op gennem historien. Det er resultater, der bygger på sammenhold og modet til at stå op imod arbejdsgivere og politikere, når urimeligheden presser sig på.

Netop politikerne på Christiansborg spiller en nøglerolle, hvis bunden skal løftes. Ifølge politiske analytikere begynder de 179 folkevalgte at gøre sig klar til det folketingsvalg, der skal afholdes senest i juni næste år. Mona Striib har et budskab til dem:

”Vi finder os ikke i, at I nu går i gang med at bekrige hinanden. Vi forlanger, at I medvirker til at finde løsninger. Løsninger, der sikrer, at vi ikke skal igennem en ny 10-års-krise med udfordrende økonomi i den offentlige sektor. Løsninger, der gør, at vi kan komme uligeløn til livs. Løsninger, der gør, at vi for alvor får løftet de lavtlønnede, kontanthjælpsmodtagerne og pensionisterne,” siger hun.

Klik på videoen og se Monas hilsen til dig og alle andre lønmodtagere.