Ny frist for indstilling til Årets Dagtilbud

I tre uger endnu er det muligt at indstille kandidater til prisen Årets Dagtilbud, som FOA uddeler sammen med blandt andre Børne- og Undervisningsministeriet.

I tre uger endnu er det muligt at indstille kandidater til prisen Årets Dagtilbud, som FOA uddeler sammen med blandt andre Børne- og Undervisningsministeriet.

Både dagplejere, vuggestuer og hele børnehaver - ja, hele spektret af dagtilbud kan blive indstillet til at modtage en ganske særlig hæder, når FOA sammen med KL, BUPL og Børne- og Undervisningsministeriet uddeler prisen Årets Dagtilbud.

Hver dag gør det pædagogiske personale over hele landet nemlig en stor og vigtig indsats for at skabe gode rammer for børns trivsel, læring, udvikling og dannelse. En indsats, der har afgørende betydning for børnene i deres dagligdag her og nu, men også for deres fremtid. Og for at det vigtige arbejde kan blive hyldet og de gode eksempler inspirere andre, har der siden 17. august været åbnet for indstillinger til prisen Årets Dagtilbud.

Almindeligvis uddeles prisen en gang årligt. Men situationen med covid-19-smitten har forsinket prisuddelingen, hvorfor der uddeles en samlet pris for 2020 og 2021. Og nu er også fristen for tilmeldinger forlænget med yderligere godt tre uger. Den nye frist for indstillinger er derfor nu den 18. oktober.

Alle kan indstille
Prisen gives til en daginstitution eller en dagpleje i Danmark, der udfører et solidt pædagogisk arbejde af høj kvalitet, hvor den pædagogiske intention træder tydeligt frem i den daglige praksis og i udviklingen af børne- og læringsmiljøet. Den daglige praksis skal samtidig være funderet i den styrkede pædagogiske læreplan, herunder det pædagogiske grundlag.

Alle kan indstille en daginstitution eller dagpleje til prisen. Det kan for eksempel være bestyrelser og forældre, ledere og medarbejdere, konsulenter og forskere. Man kan indstille som enkeltperson eller som gruppe, hvorefter et fagudvalg udpeger tre nominerede og siden en vinder.

En daginstitution eller dagpleje indstilles ved at udfylde en online formular på hjemmesiden Dansk Center for Undervisningsmiljø

Prisen overrækkes af ministeren i marts 2021.