OK20: Flere forlig på plads

Parterne på det store serviceområde er efter lange forhandlingerne blevet enige om aftale og FOAs første forlig er klar.

Efter 28 timers uafbrudte forhandlinger blev Dansk Industri og 3F torsdag eftermiddag enige om en aftale for rengøringsansatte.

Aftalen giver 9,55 kroner i lønstigninger over tre år og fritvalgskontoen stiger fra fire til syv procent.

”Aftalen læner sig op ad det første forlig på transportområdet og byder på fornuftige lønstigninger og en større fritvalgskonto. Alt i alt lover det godt for FOAs forhandlinger,” siger næstformand i FOA Thomas Enghausen.

FOAs første forlig på plads

Torsdag blev de første forlig på FOAs område også underskrevet. Det handler om to svømmehalsoverenskomster med Gribskovgruppen og DGI-Huset i Vejle.

”Aftalen indeholder samme lønstigninger, som vi har set i både transport- og serviceoverenskomsten. Der er også en række forbedringer for børnefamilier i form af barns 2. sygedag og yderligere tre ugers øremærket forældreorlov til den anden forælder.”

”Og så er der en bedre og større sikring af arbejdsmiljørepræsentanterne, som vi er særligt glade for,” siger Thomas Enghausen.

Store forhandlinger i weekenden

På søndag skal den store overenskomst for social- og sundhedsansatte i private plejefirmaer forhandles med Dansk Erhverv.

”Vi går ind til forhandlingerne med en god fornemmelse. Vi har set fornuftige aftaler på de øvrige områder, og både vi og arbejdsgiverne er opmærksomme på forskellige forhold, blandt andet den særlige rekrutteringsudfordring på social- og sundhedsområdet,” siger Thomas Enghausen.