Vuggestuen og Børnehaven Nyrup i Helsingør blev sidste års vinder af prisen Årets Dagtilbud 2018 for sin stærke evne til at tænke børnenes perspektiv ind i samtlige aktiviteter og meningsfuldt at inddrage digital læring.
Foto: Jørgen True

Tre nominerede til Årets Dagtilbud 2019

124 indstillinger til Årets Dagtilbud er gennemgået, og tre dagtilbud står nu tilbage som nominerede for prisen, der uddeles årligt til dagtilbud i Danmark, som har en særlig høj kvalitet i det pædagogiske arbejde.

Inkluderende børnefællesskaber, sammenhænge i børnenes liv og fokus på børneperspektivet er kodeordene for de tre nominerede til Årets Dagtilbud 2019.

Prisen uddeles hvert år til et dagtilbud, som udfører et solidt pædagogisk arbejde af høj kvalitet. Den daglige praksis skal samtidig være solidt funderet i den styrkede pædagogiske læreplan og gennemsyret af det pædagogiske grundlag.

Og de nominerede er...

Fagudvalget, der træffer afgørelsen, består af repræsentanter fra FOA, BUPL, BUPL’s Lederforening, KL, FOLA, Danske Professionshøjskoler og dagtilbudsområdets praksisfelt. 

Henover sommeren har de gennemgået 124 indstillinger og nu udvalgt de tre dagtilbud, der hver især kan inspirere andre dagtilbud med deres pædagogiske arbejde.

De nominerede er en integreret institution i Vejle, en i Sønderborg og en Skovbørnehave i Gladsaxe er udvalgt fra et bredt felt af indstillinger. 
Fagudvalget skal på baggrund af besøg hos de tre nominerede dagtilbud og træffe afgørelse om, hvem der skal løbe med titlen som Årets Dagtilbud 2019 og de 20.000 kroner, som følger med. 

Prisen overrækkes af Børne- og Undervisningsministeriet den 16. december 2019. Til inspiration for alle vil der blive videreformidlet gode eksempler fra de tre nominerede dagtilbud.

Baggrund for indstillingerne

Asebo (integreret dagsinstitution i Vejle)
... for sit arbejde med børnefællesskaber og læringsmiljøer på tværs af alder og udvikling. Med et stærkt børneperspektiv og afsæt i det enkelte barn skaber Asebo tryghed og nærvær.

Børnehuset Toften (integreret institution i Sønderborg)
… for deres skabende tilgang og arbejde med inkluderende børnefællesskaber. Særligt med fokus på sang og musikforståelse i den pædagogiske praksis. En tilgang, hvor både sociale relationer såvel som fysisk indretning står centralt i arbejdet for, at hvert barn føler sig set og hørt hver dag.

Gladsaxe Skovbørnehave (børnehave i Gladsaxe)
... for deres gennemgående arbejde med børneperspektiv. Skovbørnehaven har modet til at følge børnenes spor, gribe deres idéer og lade dem være omdrejningspunkt for et projekt, en leg, eller tema gennem længere tid. Skovbørnehaven er desuden meget åben og udadvendt i såvel aktiviteter som mentalitet. 

Læs mere her