Privat plejefirma tegner overenskomst

Hånd i Hånd ApS har tiltrådt den private overenskomst med FOA og sikrer nu medarbejderne ordnede forhold.

”Jeg er glad for, at vi nu har sikret en aftale for medarbejderne i Hånd i Hånd,” siger næstformand i FOA Thomas Enghausen om den nye aftale mellem Hånd i Hånd ApS og FOA.

Hånd i Hånd ApS leverer pleje og praktisk hjælp til borgere i kommunerne Halsnæs og Frederikssund.

”Både borgerne, virksomheden og de ansatte får gavn af overenskomsten. Hver gang en ny virksomhed tegner overenskomst minimerer vi forskellen i løn- og arbejdsvilkårene på området. Samtidig undgår vi, at virksomhederne underbyder hinanden, fordi enkelte virksomheder dumper lønnen og arbejdsforholdene for de ansatte,” siger han.

Dermed er alle fritvalgsvirksomheder i Halsnæs Kommune dækket af overenskomst. Det sker under en måned efter, at virksomheden Vikapleje ApS tiltrådte FOAs overenskomst på det private plejeområde.

”Virksomheden kommer også til at stå stærkere i konkurrence med de andre virksomheder på ældreområdet, når flere og flere kommuner kræver overenskomstlignende forhold,” siger Thomas Enghausen.

Også direktør i Hånd i Hånd ApS Jack Leiberg er glad for aftalen.

"Som virksomhed handler det om at FOA tilbyder et sæt arbejdsregler, som passer som fod i hose til os som et lille firma, der er på vej til at blive større. FOA har 100 års erfaring, vi har to, og vi har fået noget værktøj som kan hjælpe os til bl.a. at rekruttere Sosu'er," siger Jack Leiberg til Frederiksborg Amts Avis.

Overenskomsten træder i kraft fra 1. oktober i år.