Pressemeddelelse

FOA: Endelig kommer Gribskov til fornuft

Efter godt fire år uden kommunal ældrepleje etablerer Gribskov Kommune igen sin egen hjemmepleje. Godt for borgerne, de ansatte og for kommunen, mener FOA.

Efter et mislykket forsøg på at få private leverandører til at stå for hele Gribskov Kommunes hjemmepleje, har kommunen smidt håndklædet i ringen og vil nu etablere en kommunal ældrepleje.

"Det er meget positivt. Det giver tryghed for borgerne, som har været igennem et utrygt forløb, hvor de ikke har vidst, hvem der vil levere den vigtige pleje fremover. Det giver også den tryghed, at der fremover vil være et kommunalt sikkerhedsnet, hvis en af de private leverandører må dreje nøglen om. Det er den helt rigtige beslutning af byrådet," siger næstformand i FOA Thomas Enghausen.

I 2015 lavede Gribskov danmarkshistoriens største udbud og sendte hele ældreområdet ud til private leverandører. Sidste år kom sager om overfakturering og forkert håndtering af borgere hos en af de private leverandører frem i lyset.

"Gribskov brændte fingrene, og nu ser det ud til, at kommunens privatiseringseventyr er slut. Det startede med hjemmesygeplejen, som blev hjemtaget til kommunen og nu hjemmeplejen. Det var et forsøg præget af ideologi og drømme om en discountældrepleje, som fejlede, og det er godt, at kommunen nu endelig tager ansvar," siger Thomas Enghausen.

Når Gribskov Kommunes kommunale ældrepleje starter op, overtager kommunen en del af medarbejderne fra den eneste tilbageværende private leverandør, Attendo.

"Vi glæder os meget over beslutningen. Det gør, at medarbejderne nu har et job i udsigt - det har fyldt meget, siden Attendo begyndte afskedigelserne i forbindelse med, at de ikke ville byde med på opgaven i Gribskov," siger afdelingsformand for FOA Nordsjælland Lene Lindberg.

Kontakt

Thomas Enghausen, telefon: 30 71 75 97

Hent billede i høj opløsning