Sundhed og trivsel på arbejdspladsen

Skab sundhed og trivsel gennem fælles fysisk træning i arbejdstiden.

Ledere og medarbejdere på de borgernære områder oplever ofte, at den fysiske sundhed kommer under pres i deres krævende arbejde.

Medarbejdernes arbejdsdag er kendetegnet ved gentagende fysiske udfordringer som løft, vrid og skub, som belaster kroppen. Det påvirker også trivslen, fordi smerter er belastende for humøret og energien.

I dag ved de fleste danskere, at det er vigtigt at dyrke motion og spise sundt, men den enkelte leder og medarbejder ved sjældent, hvad der mere specifikt er vigtigt at fokusere på for at fremme sundheden og trivslen i netop deres job.

Forebyg i fællesskab

Formålet med dette værktøj er, at du som leder kan være med til at forberede en konkret og arbejdsrelateret del af medarbejdernes sundhed, frem for at forsøge totalt at ændre deres livsstil.

Værktøjet består primært af et træningsprogram, som er specifikt sammensat til at mindste smerter og forebygge arbejdsskader ved vrid, skub og løft. På den måde vil dine medarbejdere opnå mere fysisk styrke, som giver dem mere energi og færre belastninger i arbejdet.

"Er vi parate?"

Inden du går i gang med at træne med dine medarbejdere, er det vigtigt, at du som leder først afklarer, om du og din arbejdsplads er klar til at engagere jer i initiativet.

Et konkret forebyggende resultat opnås kun ved, at I hen over en længere periode forpligtiger jer til i fællesskab at træne og løbende følger op på resultaterne.

I værktøjet finder du råd og vejledning til, hvordan du kan nå frem til en afklaring om, hvorvidt dette er et initiativ, som I har brug for og er klar til at sætte i gang på jeres arbejdsplads.