$name

Forsøg blev indstillet

 

Høje Tåstrup Kommune lagde for hårdt ud og har stoppet forsøg med håndholdte terminaler.
 
Af Hanne Bros
 
 "Mobilklar" var navnet på Høje Tåstrups kommunes forsøg med lommepc'er i hjemmeplejen. Men det blev kun til et halvt års tid med 20 terminaler på prøve
.
-Vi har indstillet vores forsøg, fordi det ville blive vanvittigt dyrt at tilbyde 650 ansatte en håndholdt terminal, forklarer Kirsten Bjerregaard, leder af omsorgsafdelingen i Høje Tåstrup Kommune.

De 20 ansatte i hjemmeplejen, der afprøvede lommepc-en i praksis fra sommeren 2002 frem til februar i 2003, blev hurtigt glade for systemet:

-Selvfølgelig var der nogle, der var nervøse for, om de kunne finde ud af det, men de fandt hurtigt ud af, at det var nemt at bruge.

Vi havde en database i lomme-pc'en, adgang til medicinfortegnelsen i Lægemiddelhåndbogen og mulighed for at genbestille medicin direkte hos den praktiserende læge til den enkelte borger. Samtidig fungerede den håndholdte terminal som mobiltelefon.

Til forskel fra Københavns Kommune havde Vestegnskommunen satset på en dyrere løsning, hvor alle terminaler var koblet op på internettet.
 
Flere IT-eksperter, som Infoa-Bladet har talt med, mener, at kommunen dermed har skudt langt over målet. For det første kan der være modtage- og sendeproblemer med den slags terminaler, for det andet er det heller ikke al personale i hjemmeplejen, der har behov for en online-terminal.

-Vi kunne se mange fordele i Mobilklar, men vi har været for hurtigt ude. Prisen for de tekniske løsninger falder jo dag for dag, men vi har ikke kunnet finde penge til indkøb og drift til 650 ansatte, siger Kirsten Bjerregaard.

- Den helt store gevinst vil jo ligge i at kunne koble vagtplaner, informationer og planlægning ind i terminalerne, så tid til møder og information til den enkelte ansatte kan nedbringes.