$name

Lederen

Festivaler for døvstumme
Af Merete Astrup
Mine damer og herrer
Den nye formand for FOA hedder Dennis Kristensen.

Og vinderen er ....
Frokostpausen summer og foyeren emmer.
Lige inden er Palle Nielsen, Reiner Burgwald, Dennis Kristensen og Inger Bolwinkel, blevet løbet i gang af hver deres anbefalere fra talerstolen.

Varen skal leveres
Interview med Dennis Kristensen
Markante holdninger og tættere på medlemmerne
Vil det snævre flertal kræve noget særligt af dig, blev Dennis Kristensen spurgt om efter formandsvalget, hvor kun syv stemmer skilte ham fra Reiner Burgwald.

Det var det
FOA`s kongres er overstået, og forbundet har fået en ny formand. Han hedder som bekendt ikke Palle Nielsen. Han er formand FOA, Social- og Sundhedsafdelingen, og det ligger der mange udfordringer i.
Af Merete Astrup

Crying Time
Han var ikke langt inde i sin afskedstale den "gamle" garvede forhandler, før stemmen knækkede over første gang. Den første tåre i øjet havde allerede tvunget sig vej, da kongressen i stemte "Når jeg ser et rødt flag smælde".

Fremtidens faglige fællesskaber
Pludselig befandt Britta Hansen og Berit Gorm sig i en gruppe, der skal danne et nyt landsdækkende netværk for faglige fællesskaber. Sådan kan det gå, når man drager til Odense for at deltage i FOA`s netværkskonference.
De to social- og sundhedsassistenter fra afdeling N 42 på KAS Glostrup, er vildt begejstret.
Af Merete Astrup

Kommunalt vikarkorps på vej i København
Københavns Kommunes vikarkonto indenfor ældreplejen har vokseværk. For at dæmme op for de dyre vikartimer, der bliver købt hos private bureauer, opretter sundhedsforvaltningen et kommunalt flyverkorps, der skal skære toppen af en udgift, der nærmer sig 7 millioner om måneden. Fagforeningen forhandler lige nu arbejdsvilkår for personalet, der skal indgå i det nye centrale korps.
Af Hanne Bros

Hjemmeplejen har behov for vikarer
Behovet for vikarer i ældreplejen er meget springende og kan variere uge for uge. Derfor skal der bruges meget fleksible medarbejdere i et centralt vikarkorps, vurderer lederen af hjemmeplejen på Indre Nørrebro, Hans Bækvang.
Af Hanne Bros

Vikarbureauerne styrer markedet
Vikarbureauerne er en hård konkurrent for arbejdspladserne. Løn og frihed frister hos medarbejdere, der er trætte arbejdspladser, der lider under budgetter, der ikke kan holdes.
Problemet stikker dybt, nemlig at fastansatte personale ender med at blive en minoritet, mener tillidsrepræsentant Jean Petersen.
Af Merete Astrup

Tillidshverv og parløb
Hej vi ses senere!
Entreen i Dorte og Flemmings Nørgaards lejlighed, var efterhånden stedet hvor de sås, når den ene var på vej ud og den anden på vej ind.
Begge er tillidsrepræsentanter på deres arbejdspladser. Et tilbud i FIUs kursuskatalog om parkursus vakte Dortes interesse
Af Merete Astrup


Cykling kan også give arbejdsskader
En del faggrupper, blandt andre social- og sundhedshjælperne , benytter dagligt cyklen som en del af deres arbejde. Og det sker, oftere end man troede, at medarbejderen kommer ud for et uheld under cykelturen. Når det sker, er der tale om en arbejdsskade.
Af Erik Ovesen, Defacto Kommunikation

Sundhedskartellet baner vej
FOA og DSR er nået langt i samarbejdet. Nu skal det cementeres lokalt. Ingen led i kæden må springes over. Tillidsrepræsentanter i H:S og sygehusene i amtet var samlet, da fagforeningens sygehuskonference satte branchesamarbejde og kompetence på dagsordenen.
Af Merete Astrup

3-3 Modellen er kommet til byen
Tre arbejdsdage, tre fridage, tre arbejdsdage, tre fridage osv...
Modellen er afprøvet indefor plejesektoren i en flere svenske kommuner.
Det lader til at alle er glade, medarbejdere og arbejdsgivere og sygefraværet er dalet.
I Danmark er modellen også blevet rosende omtalt, og nogle kommuner er vilde for at indføre modellen.
Af Merete Astrup