Kun 426 kroner?

Det er prisen pr. måned for fagforeningskontingentet for ansatte på mere end 30 timer om ugen. Skal du have et fuldtids a-kassemedlemskab med, koster det 464 kr. oveni.

Prisen er vigtig for kommende medlemmer af fagforeningen, og 426 kroner om måneden kan måske for nogle lyde som mange penge. For andre kan det være overraskende lidt.

Det var det for Cecilie (navnet er ændret af red.), som i mere end halvandet år, havde været medlem af Det Faglige Hus, fordi hun troede, at et medlemskab af en rigtig fagforening ville koste hende mere end 1100 kroner om måneden. I det halvandet år, havde hun været ude af huset, når fagforeningen besøgte institutionen og havde ikke været til at træffe telefonisk, når vi forsøgte at kontakte hende.

I starten af december var fællestillidsrepræsentanten nok en gang på besøg i institutionen, og her lykkedes det at komme i snak med Cecilie, som gav udtryk for, at hun mente, det ville være meget dyrt at skifte fra Det Faglige Hus, som hun aktuelt betalte til. "Hvad tror du da, det koster," spurgte fællestillidsrepræsentanten. "1100-1200 kroner om måneden eller sådan noget," var Cecilies svar. Det er kun oppe i den beløbsstørrelse, for dem, der også har valgt at have efterlønsordningen med, fik hun så at vide. "Fagforeningskontingentet for dig koster i PMF Fyn 426 kr., og a-kassen er ca. det samme, som du giver i dag - ja faktisk lidt billigere." "Kun 426 kroner? Er det ikke mere?" udbrød Cecilie oprigtigt overrasket. Og hun fortsatte: "Så bliver det jo kun omkring 300 kroner mere om måneden! Så vil jeg gerne meldes ind med det samme!" Og det blev hun.👍