PMF-Vikar

”…Og den dér vikarportal – den virker altså bare!”

Sådan lød det fra Lykke Ramsing, da hun torsdag i uge 36 var på kursus hos PMF Fyn.

 

Lykke er uddannet pædagogisk assistent og er netop optaget på pædagoguddannelsen til start 1. februar 2016.

Hun har været tilmeldt PMF Fyns vikarportal siden midt i august i år og var frisk på at benytte sig af tilbuddet, skønt hun tænkte: ”Åhr, det virker s’gu nok ikke”.
Alligevel gik hun ind på hjemmesiden og tilbød sig som vikar i Odense og Kerteminde Kommune.

 

Lykke har mod på alle arbejdsområder – både vuggestue, daginstitution, SFO og specialområdet, hvilket hun oplyste. Hun benyttede sig desuden af det felt, hvor man kan skrive lidt om sig selv: alder – at hun selv har børn – hvad hun tidligere har arbejdet med – både indenfor det pædagogiske arbejdsområde, men også fra anden erhvervserfaring, som i Lykkes tilfælde er tidligere ansættelse som kok.

 

Målet for Lykke er at få så mange timer som muligt frem til starten på pædagogseminariet i det nye år.

Efter en uge blev hun via vikarportalen allerede kaldt ud som vikar 4-5 gange indenfor 3 uger til den samme arbejdsplads, den integrerede institution Honningkrukken i Odense.

 

Lykke fortæller, at det, der er rigtigt godt ved siden, er, at man skal gå ind og gøre sig aktiv en gang om ugen. Hertil kommer, at ens aktivitet på vikarportalen også er nemt at bruge som dokumentation overfor jobcenteret – ikke i stedet for Job-log – men som et supplement!

 

Vikarportalen ser Lykke som en rigtig god løsning – både for de, som på sigt håber på at få en varig stilling… ”men også for andre, der som mig står i det vakuum, der kan opstå imellem 2 uddannelser.”

 

Lykke fortsætter: ”Det er også en klar fordel for arbejdsgiverne. De savner tit kompetente vikarer ude på institutionerne, det har jeg oplevet mange gange i mine praktikperioder, og ved at anvende netop PMF Fyns vikarportal kan de have en langt større sikkerhed for, at dem, de får fat i, VIL og KENDER området – enten fordi de har taget pædagogisk assistentuddannelse, eller fordi de er tilknyttet den fagforening, der hører området til.”

 

”Man kan selvfølgelig ikke garantere, at det virker,” slutter Lykke, ”men jeg vil klart anbefale andre at prøve vikarportalen. Måske er de heldige lige som jeg.”