Pressemeddelelse

Lad bare de ansatte betale!

Sådan lyder det næsten fra Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti når han i tirsdagens udgave af Fyens Stiftstidende foreslår at den betalte frokostpause for offentligt ansatte afskaffes.

Ja, i Odense skal der findes penge, det stod klart allerede inden kommunalvalget, men at sende store dele af regningen videre til de ansatte kan da kun tage sig retfærdigt ud i et borgerligt hoved.

Det hjælper heller ikke ligefrem på rimeligheden i forslaget, når Alex Ahrendtsen dækker sig ind under at vi jo alle er nødt til at løfte i flok, når han selv forbeholder sig retten til at definere hvem der er med i flokken.

”Vi har ikke råd til fortsat at dele gratis goder ud…” udtaler han. Men gør vi nu også det? Ved de overenskomst forhandlinger jeg som fagforeningsformand i gennem 10 år har været i nærheden af, erindrer jeg ikke at arbejdsgiverne har delt gaver ud. Der er blevet afregnet for alt: feriedage, omsorgsdage, barsel… Og med afregnet mener jeg at der er brugt penge som ellers kunne have været brugt til lønstigninger – de penge skal de ansatte naturligvis have tilbage hvis man tager et gode fra dem som de har betalt for.

Men alt dette ved Alex Ahredtsen og kommunaldirektøren som har regnet for ham sikkert godt. Ja mon ikke også de konservatives Mai Henriksen godt ved det. Hende som i samme avis udtaler at hun ikke ryster på hænderne hvis hun skal tage goder fra folk – altså lade de ansatte betale regningen.

Men jeg vil spændt afvente at Odense Kommune anmoder mig om en forhandling, hvor de vil fremlægge deres forslag til, hvad det skal koste kommunen at afskaffe mine medlemmers betalte pause.

Og måske er tilbuddet så godt at jeg fristes til at sige ja. Men det ville være ærgerligt, den betalte frokostpause hvor den ansatte står til rådighed, passer rigtigt godt til det at være offentligt ansat og skulle servicerer borgerne – særligt i de fag hvor man arbejder med mennesker.