På indkøb i supermarked. Foto: Colourbox
Aarhus kommune finder de billigste tilskud til handicaphjælpere

Aarhus Kommune anmeldt til det kommunale tilsyn

Aarhus Kommune beskyldes for at gå på shoppetur i overenskomsterne, når de udmåler løn til handicaphjælpere.

Aarhus Kommune er i går anmeldt til det kommunale tilsyn for at fifle med udmålingen af løn til handicaphjælpere.

Det sker efter, at Landsorganisationen for Borgerstyret Personlig Assistance (LOBPA), har gennemgået Aarhus Kommunes udmåling af tilskud til handicaphjælpernes lønninger, skriver Fagbladet FOA.

”Det er en meget grov sag. Vi mener, at kommunen undergraver seriøse virksomheder, og medvirker til social dumping,” siger juridisk chef i LOBPA, Finn J. Kemp.

Se også: Uretfærdige arbejdsvilkår for handicaphjælpere

Selvvalgte lavere satser 
Kort fortalt handler sagen om udmålingerne af tilskud til de såkaldte BPA-ordninger, herunder løn, aften- og nattillæg, pension med mere til handicaphjælperne, der passer personer med svære handicap.

LOBPA beskylder Aarhus Kommune for at gå på shoppetur i de forskellige overenskomster på området. Ifølge klageskriftet anvender Aarhus kommune ”selvvalgte lavere satser”, og har desuden ”reduceret antallet af tillæg i udmålingen”.

”De har gennemgået samtlige overenskomster på området og fundet de billigste elementer fra hver. Vi mener, at det er i modstrid til loven. Det er social dumping, fordi det betyder, at man ikke kan ansætte folk på overenskomster,” siger Finn J. Kemp.

Kommune: Vi afventer Statsforvaltningen 
Ifølge klageskriftet er et konservativt skøn, at kommunen sparer minimum 33.500 kroner om året på en enkelt 24-timers ordning.

Aarhus Kommune ønsker ikke at kommentere på klagen mod dem på nuværende tidspunkt.

"Vi vil gerne afvente en eventuel afgørelse i sagen, før vi udtaler os. Vi ved endnu ikke, om Statsforvaltningen overhovedet vil behandle sagen," skriver kommunen i en mail til Fagbladet FOA.