Mulighed for genoptagelse i udvalgte sager om karpaltunnelsyndrom

Mulighed for genoptagelse i udvalgte sager om karpaltunnelsyndrom

21. december 2022

Det er nu muligt at få genoptaget sager om karpaltunnelsyndrom, som tidligere er blevet afvist med den begrundelse, at nerveledningsundersøgelsen ikke har kunne bekræfte diagnosen.

Erhvervssygdomsudvalget og AES besluttede på det principielle møde i december 2022, at tage en sætning ud af vejledningen om erhvervssygdomme i kapitel 6, afsnit 2 om karpaltunnelsyndrom.

Rettelsen betyder, at sager (som i øvrigt opfylder fortegnelsens krav) kan anerkendes, hvis den kliniske undersøgelse viser, at der er tale om diagnosen karpaltunnelsyndrom – uanset at nerveledningsundersøgelsen ikke kan bekræfte diagnosen karpaltunnelsyndrom.

Mulighed for genoptagelse
På baggrund af ovenstående kan der anmodes om genoptagelse af tidligere afviste sager om karpaltunnelsyndrom , hvis sagen er blevet afvist alene med den begrundelse, at nerveledningsundersøgelsen ikke har kunne bekræfte diagnosen. Det vil desværre ikke være muligt for AES at fremsøge sagerne, og du skal derfor selv henvende dig, hvis du ønsker din sag genoptaget.

Muligheden for genoptagelse gælder i alle afgjorte arbejdsskadesager om karpaltunnelsyndrom.

Hvis du er fagligt medlem af FOA Midtjylland, og du mener, du har en sag, som er omfattet af denne skrivelse, kan du rette henvendelse til FOA Midtjylland