Pressemeddelelse

FOAs A-kasse har formidlet over 2000 jobs

Danmark skal nytænke beskæftigelsesindsatsen, og her skal A-kasserne spille en væsentlig rolle i jobformidlingen, mener FOA.

Mens jobcentrene kritiseres for ikke i tilstrækkelig grad at formidle jobs til ledige, kan FOAs A-kasse fejre at have formidlet over 2000 jobs til ledige medlemmer. A-kassen har i flere år tilbudt jobformidling til jobsøgende medlemmer og arbejdsgivere, der mangler en medarbejder

”Jobformidlingen er et frivilligt tilbud til medlemmerne. Hvis vi kan lave det helt rigtige match, er der ikke grund til at vride armen om på nogen. Det er arbejdsgiverne for øvrigt heller ikke interesseret i. De vil hellere have en motiveret og kompetent medarbejder end en, der er tvunget til at søge jobbet,” siger forbundssekretær Helena Mikkelsen, der er politisk ansvarlig for jobformidlingen.

JobMatch sker i tæt samarbejde mellem FOA og FOAs A-kasse.

”Det betyder, at vi kan skabe nogle rigtigt gode match mellem medlemmer og arbejdsgiverne. Fagforeningen kender arbejdsgiverne og deres behov, og A-kassen kender medlemmerne og deres jobønsker og kompetencer,” fortæller Helena Mikkelsen.

Tilbuddet om jobformidling er et vigtigt element i det forsøg, som FOAs A-kasse i øjeblikket deltager i sammen med 8 andre a-kasser. Forsøget betyder, at a-kassernes ledige medlemmer frem til og med 2023 i de første 3 måneders ledighed kun skal til samtaler i a-kassen og ikke i jobcentret.

”Med jobformidlingen viser vi, at a-kasserne er de bedste til at skaffe job til medlemmerne”, fastslår Helena Mikkelsen.

”Det håber vi, at politikerne er opmærksomme på, når de i øjeblikket forhandler om en nytænkning af beskæftigelsesindsatsen. For vi ser gerne, at a-kasserne permanent overtager hele kontaktforløbet for medlemmerne i de første 6 måneder. Og her vil jobformidlingen være et af vores vigtigste tilbud til medlemmerne”.

Sidste år indgik et flertal i folketinget en aftale om ny ret til tidlig pension. Som en del af finansieringen af den nye ret er aftalepartierne enige om at gennemføre en nytænkning af den kommunale beskæftigelsesindsats. Nytænkningen skal medføre en besparelse på indsatsen på 300 mio. kr. i 2022, 750 mio. kr. i 2023 og fuldt indfaset 1.100 mio. kr. fra 2024 og frem.

Kontakt

Forbundssekretær Helena Mikkelsen, telefon: 31 35 17 04

Hent billede i høj opløsning