Tina kom i arbejde efter a-kassens webinar om jobsamtaler

Hvordan får man en god jobsamtale? Det var temaet for det webinar, a-kassen holdt for medlemmer i hele landet den 28. januar. Et af de gode råd var at forberede sig godt. Det brugte Tina Sonnichsen fra Føvling, der starter nyt job på mandag.

Hver måned inviterer FOAs A-kasse til et webinar, hvor medlemmerne kan sidde med deres pc eller tablet hjemme i stuen og få gode råd til jobsøgning. I januar handlede webinaret om, hvad man selv kan gøre for at få en god jobsamtale.

Et par dage efter webinaret skulle Tina Sonnichsen fra Føvling til sin første virtuelle jobsamtale, og her fik hun brug for noget af det, hun havde lært.

Tina brugte de gode råd fra webinaret
Tina er uddannet sygeplejerske fra England, men har ikke kunnet få godkendt uddannelsen i Danmark. Hun er derfor flere gange blevet afvist, når hun har søgt job inden for sundhedsvæsenet, fordi hun ikke har de rigtige papirer. Denne gang søgte hun et job på et af de nye vaccinationscentre.

Bevæbnet med gode råd fra webinaret om jobsamtaler følte hun sig denne gang godt klædt på:

Det første, de spurgte mig om, var: ”Fortæl lidt om dig selv”. Og så fortalte jeg alt det, jeg havde forberedt. ”Hold da op”, sagde han så, ”nu ved jeg slet ikke, hvad jeg mere skal spørge om!”

Der var i det hele taget en god kemi mellem Tina og de to i ansættelsesudvalget. Det hjalp også, at Tina brugte et andet fif fra webinaret: Hvis du har humor, så vis det!

”Vaccinationscentret er først lige ved at blive bygget op, så vi skal sidde og vaccinere midt i byggerodet”. De spurgte, hvordan jeg havde det med det. Men så tænkte jeg på det med humoren og sagde, at de jo bare kunne give mig en malerpensel. Det grinte de af.

Noget tredje Tina havde bemærket på webinaret, var de mange citater fra arbejdsgivere på FOAs fagområder, der fortæller om deres tanker og krav til ansøgerne:

Jeg har tit følt mig ret underdanig til en jobsamtale, men det hjalp mig at have fået ord på, hvad arbejdsgiverne selv tænker og forlanger af os, der søger jobbene.

Tina fik jobbet, og på mandag starter hun i vaccinationscentret i Kolding/Vejle. Her skal hun både blande og give vaccinen og bagefter observere borgerne for eventuelle allergiske reaktioner. Tillykke til Tina fra FOAs A-kasse.

Næste webinar
Det næste webinar holdes fredag den 26. februar og handler om uopfordrede ansøgninger. Der bliver åbnet for tilmeldinger i uge 6, og alle ledige medlemmer vil modtage en indbydelse i deres postkasse på foa.dk/min-post. Er du ikke ledig, skal du melde dig til ved at sende en mail til jobmatch@foa.dk.