Pressemeddelelse

FOA: Stop samtaleræset og sæt fokus på jobskabelse

Vi har erstattet et aktiveringscirkus med et samtaleræs for ledige. Der skal nyt fokus på at skabe fuldtidsjob, siger FOAs næstformand på delegeretmødet for FOAs A-kasse.

”Hverken jobcentre eller A-kasser kan trylle. Du kan gå til samtale på samtale. Men når jobbene ikke findes, hjælper det ikke. Og hvis man tror, at de ledige mangler motivation, så kan man godt tro om,” siger Mona Striib, næstformand i FOA.

 

I dag afholder FOAs A-kasse delegeretmøde. Et vigtigt emne bliver et opgør med kravet om, at ledige skal have sammenlagt ni samtaler i A-kasse og jobcenter i løbet af det første halve år.

 

”Før havde vi et aktiveringscirkus. Nu har vi et samtaleræs,” siger Mona Striib:

 

”Selvfølgelig gør vi alt, hvad vi kan, for at lægge kvalitet ind i samtalerne. Men vi kan jo ikke tale jobbene frem. Jeg opfordrer kraftigt politikerne til at åbne for mere individuelt tilpassede forløb. Der er for meget system, som A-kasserne er tvunget til at følge,” siger Mona Striib.

 

Udviklingen på de offentlige arbejdspladser har i flere år betydet færre ordinære jobs. Sammenligner man med 2009, hvor antallet af ansatte i kommuner og regioner toppede, er der i dag over 28.000 færre ordinære fuldtidsstillinger.

 

Det er en udvikling, der bekymrer næstformanden.

 

”FOAs ledige medlemmer løber panden mod muren i jagten på fuldtidsjob. Vi ser flere og flere stillinger på meget lave timetal. For mange er det som at lede efter en nål i en høststak at finde et fuldtidsjob,” siger Mona Striib.

 

Hun opfordrer arbejdsgiverne til at stoppe med at udvide antallet af løst ansatte og fastansatte med små timetal og i stedet sikre, at der kommer flere ordinære fuldtidsjob.