Lovforslag: Uddannelsesydelsen forlænges med et halvt år

De ledige, der står over for at miste dagpengene, bliver reddet på målstregen af den nye uddannelsesydelse. Ordningen stod ellers til at blive afsluttet med udgangen af juni 2013, men kommer til at gælde resten af 2013.

Uddannelsesydelsesordningen består af to forskellige ordninger. I den oprindelige ordning har man ret til uddannelsesydelse, hvis man er ledig og mister retten til at få dagpenge i perioden fra den 30. december 2012 og senest den 30. juni 2013. Så kan man få uddannelsesydelse i en fast periode på 6 måneder.

Den nye og forlængede ordning
I den forlængede ordning, som vi forventer, bliver vedtaget den 28. juni, kan du få uddannelsesydelse, hvis du er ledig og mister retten til at få dagpenge i perioden fra den 1. juli 2013 og den 5. januar 2014. Og ligesom den oprindelige ordning også i 6 måneder, men inden for 12 måneder.

Hvis du allerede er på uddannelsesydelse
Er du allerede på uddannelsesydelse og opbruger din uddannelsesydelse i perioden fra den 29. juni 2013 og den 31. december 2013, kommer du automatisk på den forlængede uddannelsesydelse i op til 6 måneder, hvis du ikke er kommet i arbejde inden da. Du behøver ikke at kontakte dit jobcenter.

Højst 4 år
Du kan maksimalt få uddannelsesydelse og andre ydelser, som du allerede har fået udbetalt fra a-kassen, i 4 år. Det vil fx sige, at du kun kan få dagpenge og uddannelsesydelse i sammenlagt 4 år. 


Læs mere om uddannelsesydelsen

Læs lovforslaget (L 228)