FOA’ere vil ikke sige farvel til efterløn

Kun hver tyvende vil helt sikkert have sit efterlønsbidrag udbetalt.

Opdateret 14. oktober 2011 kl. 10.50.

FOAs medlemmer står ikke ligefrem i kø for at opgive deres mulighed for at komme på efterløn.

Kun omkring hver tyvende vil helt sikkert hæve sit efterlønsbidrag og dermed frasige sig efterlønnen, når Folketinget har vedtaget den såkaldte tilbagetrækningsreform. Det gør FOAs medlemmer til nogle af de mindst interesserede i at hæve pengene, viser en undersøgelse fra a-kassernes brancheorganisation AK-Samvirke.

”Det overrasker mig ikke. Mange af vores medlemmer passer på, hvad de har af muligheder, når de skal forlade arbejdsmarkedet. De kom forholdsvis sent i gang med at opbygge pensionsordninger og er nødt til at supplere deres pension med efterlønnen,” siger FOAs næstformand Mona Striib til foa.dk.

42 procent siger nej tak

I undersøgelsen har man har spurgt medlemmer i 17 af AK-Samvirkes 26 a-kasser, om de vil have deres bidrag udbetalt og dermed framelde sig efterlønnen, når det bliver muligt.

Det vil knap fem procent af FOA-medlemmerne, mens det gælder for otte procent i alle de undersøgte a-kasser. Omvendt svarer hele 42 procent af FOA’erne, at de har besluttet sig for ikke at hæve pengene. I alle a-kasser tilsammen er det omkring 32 procent, der har taget samme stilling.

Omkring halvdelen har endnu ikke besluttet sig, men de fleste af dem svarer, at de formodentlig ikke vil have pengene udbetalt.

Kan være en dårlig forretning

AK-Samvirke gør opmærksom på, at det kan være en dårlig forretning for den enkelte at hæve efterlønsbidraget, fordi man samtidig går glip af den skattefri præmie på op til 144.000 kroner, som man kan optjene ved at arbejde frem til pensionsalderen.

I AK-Samvirkes rapport om den aktuelle undersøgelse kan man se, hvad de enkelte aldersgrupper risikerer at miste.

”Vi råder vores medlemmer til nøje at undersøge, hvad de vil miste, hvis de vælger at få efterlønsbidraget udbetalt,” siger Mona Striib.

Lovforslaget, der skal gøre det muligt at hæve efterlønsbidraget, er endnu ikke fremsat i Folketinget, og pengene kan først udbetales til foråret, oplyser Finansministeriet.

» Læs mere i rapporten fra AK-Samvirke