Kamp for efterløn uden klynk

FOA starter kampagne for at bevare den nuværende ordning.

”Som sosu-assistent ved jeg godt, at jeg har valgt et job, der er hårdt for kroppen. Især i længden. Men i stedet har jeg fokuseret på, at jeg gør en forskel med mit job. Desuden er der jo nogen, der skal hjælpe patienterne ud af sengen. Også selvom det går ud over min lænd og mine led.

Derfor ville det være dejligt, hvis jeg ikke behøvede at arbejde længere, end min krop kan holde til. Så jeg håber, at efterlønnen bliver bevaret, som den er.”

Sådan lyder det fra social- og sundhedsassistent Bente Mortensen på 55 år, der fra i morgen kan opleves i flere af landets aviser. Hun pryder en af de annoncer, som FOA rykker ind som led i en kampagne for at bevare den nuværende efterløn.

”Ingen klynke-kampagne”

”De forringelser, som forligspartierne har aftalt, vil ramme FOAs medlemmer hårdt, hvis de bliver til lov. Medlemmerne vil blive modregnet så meget for deres pensionsopsparing, at det for dem kan betyde en faktisk afskaffelse af efterlønnen,” siger FOAs pressechef Jens-Jørgen Krogh til foa.dk.

Han pointerer, at FOA ønsker at sende nogle positive signaler med initiativet.

”Det er ikke nogen klynke- eller offer-kampagne. Vi fokuserer ikke på nedslidning, men på at det kun er ret og rimeligt, at man får et par gode år, når man har knoklet i mange år, som mange af FOAs medlemmer har gjort. Nogle af de medlemmer, der optræder i vores materiale, har været på arbejdsmarkedet, siden de var 16-17 år,” siger han.

Til kampagnen er der også udarbejdet en folder, som FOAs lokale afdelinger kan bruge til uddeling. Og en fælles aktivitetsdag er under opsejling, dog uden at der endnu er fastlagt nogen dato.

» Se annonce med sosu-assistent Bente Mortensen

» Se annonce med pædagog Gitte Nielsen