Intet nyt i seniorførtidspension

Socialdemokraterne og flere eksperter kritiserer regeringens forslag om seniorførtidspension.


Regeringens forslag om en hurtigt tildelt seniorførtidspension til personer, der er nedslidte og ikke kan gå på efterløn, er tomme ord. Sådan lyder kritikken fra Socialdemokraterne, og flere eksperter er enige. Det skriver Altinget.dk. Regeringens forslag går ud på, at nedslidte, som er fyldt 58 år, kan søge om førtidspension uden at skulle igennem arbejdsprøvninger. I stedet skal de vurderes på det foreliggende grundlag. Det vil sige på for eksempel lægejournal og registrering af sygefravær.

Men den mulighed findes allerede, fastslår John Klausen, der er ph.d. i jura ved VIA University College. Hvis ikke der bliver ændret på kriteriet for at modtage seniorførtidspension, forstår han ikke, hvad den nye seniorførtidspension skal gøre godt for.

"Det savner mening, hvis man kun vil sige, at det svarer til den nuværende regel, for så er der ikke noget nyt i det," siger han til Altinget.dk.

Han bakkes op af Kirsten Ketscher, der er professor i socialret ved Københavns Universitet, mens Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), ikke har ønsket at kommentere kritikken overfor altinget.dk