Rygmarvsreaktion fra regeringen: De svageste skal betale for krisen

Ledigheden i FOAs A-kasse er 3-doblet på godt 2 år. Der var i december 2010 6.784 social- og sundhedsassistenter, pædagogmedhjælpere m.fl., som er ramt af ledighed. Hvor er de beskæftigelsesfremmende initiativer?

Ledigheden blandt medlemmer af FOAs A-kasse er nu på det højeste siden sommeren 2008 og fortsætter med at stige, da kommunerne og regionerne sparer på plejehjem, daginstitutioner og hospitaler.

Ingen hjælp at hente
Til dem er der ingen hjælp at hente fra regeringen. Tværtimod. Først halverede regeringen sammen med Dansk Folkeparti dagpengeperioden til 2 år i en tid med kraftig stigende ledighed.

Og nu vil regeringen så afskaffe efterlønnen for de hårdtarbejdende medlemmer af FOAs A-kasse, som i fremtiden kan henvende sig i kommunens socialforvaltning og søge om førtidspension, når helbredet og nedslidningen har sat sine spor efter mange år på arbejdsmarkedet.

Mangel på beskæftigelsesfremmende initiativer
Med 180.000 ledige og en katastrofal høj ungdomsarbejdsløshed på 15 % blandt 15-24-årige kan man stille spørgsmålet: Hvor er de beskæftigelsesfremmende initiativer? Hvordan skal vi skaffe arbejde til de mennesker, som efter et hårdt arbejdsliv ikke længere kan gå på efterløn og som ikke er syge nok til at kunne få en seniorførtidspension?

Til dem er tilbuddet kontanthjælp frem til folkepensionsalderen – altså såfremt de ikke har formue eller en ægtefælle, der kan forsørge dem.