Pressemeddelelse

FOA om dagtilbuds-udspil: En god begyndelse

FOA mener, at det er positivt, at regeringen vil bruge flere penge på institutioner med flest udsatte børn, og håber, at regeringen vil lade institutionerne selv vælge, hvad der hjælper dem bedst.

Regeringen har i dag fremlagt et udspil til forbedring af dagtilbuddene. De forslår, at de institutioner i landet med flest udsatte børn skal have flere uddannede pædagoger.

Udover de 580 millioner kroner, som allerede er afsat i finansloven, foreslår regeringen, at man hvert år fra 2021 afsætter 120 millioner ekstra til området, herunder 83 millioner kroner til bemandingen i daginstitutioner med mange udsatte børn.

”Vi har behov for et mere varigt løft, og her er de 120 millioner en god begyndelse,” mener Mogens Bech Madsen.

FOA har spurgt institutionsledere fra 10 af de institutioner med flest udsatte børn, hvordan de mener, at man bedst løfter kvaliteten, og svaret er klart. 9 ud af 10 ledere peger på, at de mest har brug for flere voksne i institutionerne.

”Derfor er det vigtigt, at man, når forslaget skal laves om til virkelighed, lægger vægt på, at institutionerne selv vælger, hvordan de bedst bruger ressourcerne. Det er ude i institutionerne, man har fagligheden, det er der, man ved, hvor skoen trykker” siger Mogens Bech Madsen, sektorformand for pædagogisk sektor i FOA.

FOA er særligt glad for, at regeringen har afsat en pulje til målrettet kompetenceløft i dagtilbud for blandt andet dagplejere.

”Dagplejen er et vigtigt, og nogle gange overset område, som vi gerne vil rose regeringen for at have med i oplægget,” forklarer Mogens Bech Madsen.

I udspillet lægger regeringen op til at styrke tilsynet med de private pasningsordninger, som i dag ikke skal leve op til de samme krav til indhold, som de offentlige dagtilbud.

”Det er positivt, at regeringen har fokus på tilsyn og læring i de private dagtilbud. Vi håber, at man vil tage konsekvensen af den erkendelse og ophæve den fritagelse for lovgivningen om de pædagogiske læreplaner, som de private børnepassere har i dag,” siger Mogens Bech Madsen.

Kontakt

Mogens Bech Madsen, telefon: 40 20 51 85

Hent billede i høj opløsning