Sendes ud på grund af dansk kæreste

En au pair fra Kenya har fået afslag på at skifte værtsfamilie og fortsætte som au pair i Danmark, fordi hun har en dansk kæreste.

Judy Muigai fra Kenya har fået afslag på at fortsætte som au pair hos en ny dansk familie. Begrundelsen er, at hun har en dansk kæreste.
 
Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering mener, at Judy Muigais formål med at være au pair i Danmark ikke er at lære dansk sprog og kultur, men at tage længerevarende ophold i Danmark, fordi hun har et forhold til en dansk mand.
 
Kæreste med en dansker
”Jeg føler, at myndighederne blander sig i meget personlige forhold, når de beder os om at definere et forhold på et meget tidligt tidspunkt, hvor vi heller ikke selv ved, hvor det bærer hen,” siger Judy Muigai og fortsætter:
 
”Det er en meget kolonial tankegang, når de antager, at jeg ønsker at blive i Danmark alene, fordi jeg har en dansk kæreste. Det er som om, de ser på mig som en, der kommer direkte ud fra en grotte i Kenya,” siger 25-årige Judy Muigai.
 
Med sig i bagagen har hun en universitetsgrad i psykologi og sociologi fra universitetet i Nairobi.
 
Uvis fremtid
Myndighederne skriver i afslaget, at Judy Muigai og hendes danske kæreste har givet forskellige oplysninger om, hvornår de blev kæreste, alt efter om de søgte turistvisum eller opholdstilladelse som au pair.
 
”Da vi først mødte hinanden, kunne vi som mange andre unge par ikke præcist definere, hvilken status vores forhold havde. Vi boede på hver vores kontinent, og ville gerne lære hinanden at kende bedre. Vi tager stadig en dag ad gangen og ved ikke, hvad fremtiden bringer,” siger hun til Fagbladet FOA.
 
Fagbladet FOA og flere andre medier har tidligere skrevet om sagen i maj, da Judy Muigai fik sit første afslag, som hun dengang klagede over.

Læs også: Au pair straffet for dansk kæreste
 
Kæreste: Det ligner racisme
Hun har sammen med sin kæreste, Aske Rasmussen, skrevet en ny klage over det seneste afslag.
 
”Jeg synes, at det er en grov generalisering, at myndighederne mener, at hun ønsker et længerevarende ophold bare fordi, hun kommer fra Kenya. Det ligner skjult racisme,” siger han.
 
Der står ikke noget i reglerne om, at man som au pair i Danmark ikke må have en dansk kæreste, påpeger Aske Rasmussen.
 
”Det burde være positivt i forhold til at lære dansk sprog og kultur, at man har en dansk kæreste. Jeg forstår ikke, at det kan blive vendt til noget negativt,” siger han.

Læs også om sagen på Information.dk: Au pair-pige udvises på grund af dansk kæreste  

Læs også på Ekstrabladet.dk: Smides ud fordi hun har dansk kæreste