Flere kolleger kræver bedre vilkår

Kristina Thorup Klindt er social- og sundhedsassistent og passioneret omkring det arbejde hun elsker - nemlig arbejdet i ældreplejen. Hun understreger, at mange vilkår skal ændres, hvis det skal blive rigtig godt – særligt mangler hun kolleger.

Blandt andet fortæller hun, at der er noget galt i hele det danske sundhedsvæsen, ældreplejen, handicapområdet og i psykiatrien.

Faget er i top, men det er de manglende kolleger og de stillinger, der aldrig bliver besat med social- og sundhedsassistenter og social- og sundhedshjælpere, som er det største problem.

”I FOA Nordjylland anerkender vi at der er mange udfordringer i det danske sundhedsvæsen. Der er ikke kun er én løsning på de udfordringer som Kristina, hendes kolleger og hele Danmark står overfor.

Det er vigtigt, at der investeres i de ansattes vilkår – også når det gælder social- og sundhedssektoren. Mennesket og den ansatte skal i centrum, og rammerne være i orden i kommuner og regioner - det vil gøre det lettere at tiltrække fagligt kvalificeret arbejdskraft. Fagligheden er også altafgørende, og så er der brug for en høj grad af politisk prioritering af social- og sundhedsområdet," understreger sektoransvarlig Jesper Hejlman Hermansen.